Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 19.15

8 let

V mestu ob Dravi se ne igra le vrhunski nogomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Priprave na novo sezono so začeli tudi rokometaši mariborskega Branika, ki bodo skupaj s Celjem in Gorenjem tvorili trikotnik najboljših. Se lahko vmešajo v boj za sam vrh?

Za "vijoličaste" je bila lanska sezona sila uspešna. V državnem prvenstvu so za las, čeprav so imeli usodo v svojih rokah, zgrešili tretje mesto, v evropskem pokalu EHF pa izpadli v četrtfinalu. Izločil jih je Göppingen Primoža Prošta. A vse to morajo pozabiti in se osredotočiti na nove bitke, ki jih čakajo. Dodobra, podobno kot Gorenje, so prevetrili ekipo, za katero so prepričani, da lahko doseže veliko. Če so precej modificirali igralsko zasedbo, se to ni zgodilo strokovnemu štabu. Že četrto sezono bo fantom poveljeval dvojec Marko Šibila in Klemen Luzar.

"Moštvo se je v primerjavi s preteklo sezono precej spremenilo, in videli bomo, kako bo to vplivalo na našo igro. Sem optimist in sem zadovoljen z izborom igralcev. Vrhunski šport je pač takšen, da so nekateri po tako uspešni sezoni iskali druge priložnosti in nam jih ni uspelo zadržati, z nekaterimi pa smo se razšli tudi na našo željo. Menim, da smo izbrali ustrezne menjave ter da gre za igralce, ki so visokomotivirani in željni dokazovanja v vijoličastem dresu. Od igralcev pričakujem, da bodo predani delu in da bodo vložili svoj maksimum. Verjamem, da bomo skupaj tvorili eno kompaktno celoto, ki bo pustila dober vtis tako v domačem prvenstvu kot tudi v evropskem tekmovanju," je optimističen Šibila.

Realno dosegljivo je tretje mesto

Mariborčani, ki so, kot že rečeno, letvico v zadnjih sezonah dvignili visoko, so dokazali, da se v mestu ob Dravi ne igra le vrhunski nogomet. Veliko priznanje je bila tudi kvalifikacijska tekma članske reprezentance proti Islandiji, ki je dodobra napolnila dvorano Tabor. Nič drugače ni bilo v pokalu EHF, kjer doma niso niti enkrat izgubili. V Evropi bodo nastopali tudi letos. Tekmovanje bodo začeli v drugem krogu pokala EHF, pomerili pa se bodo z zmagovalcem obračuna med Bregenzom in Prištino. Eno največjih orožij Mariborčanov bo prav gotovo njihov kapetan Simo Razgor, ki je priprave na novo sezono že komaj čakal in bo vijoličasti dres nosil že sedmo sezono zaporedoma. "Po razpadu Kopra nas mnogi vidijo na tretjem mestu, in tudi sam menim, da je to realno dosegljivo. Maribor še nikoli ni bil tretji," pravi Razgor, ki v vlogo favoritov postavlja Celjane in Velenjčane. "V pokalu EHF se bomo, kot kaže, najprej pomerili z avstrijskim Bregenzom, ki ima odlično ekipo, in uvrstitev v naslednji krog bo vse prej kot lahka naloga. V nadaljevanju tekmovanja pa moraš imeti tudi nekaj sreče. Če ti žreb nameni kakšnega nemškega predstavnika, lahko nastopi težava. Vendar se bomo kljub vsemu trudili po svojih najboljših močeh, da zaupanje navijačev upravičimo z dobrimi predstavami. Tako na domači kot evropski sceni," je še dodal najboljši strelec slovenske reprezentance na sredozemskih igrah.

Fantje se na novo sezono pripravljajo od ponedeljka. V obdobju priprav bodo odigrali veliko prijateljskih obračunov. Najprej bo na vrsti serija domačih tekem proti makedonskem prvaku Vardarju, Ormožu, romunski Constanci, francoskemu Aixu in avstrijskemu Barnbachu. Nato Mariborčane čakajo turnir v madžarskem Csurgu, domača tekma proti avstrijskemu West Wienu, mini priprave v Podčetrtku, kjer se bodo pomerili s švicarskim Winterthurjem, ter turnir v Dobovi. Povsem ob koncu avgusta pa bodo Branikovci gostovali na močnem pripravljalnem turnirju v hrvaškem Novigradu. Prva uradna tekma jih čaka 7. septembra, ko se bodo v 1. krogu državnega prvenstva pomeril s trebanjskim Trimom.

Ne spreglejte