Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
5. 10. 2012,
15.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 5. 10. 2012, 15.51

8 let

V Celju pelin pred Atleticom: 8 mesecev brez Žurana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred tekmo lige prvakov z Atleticom iz Celja prihajajo grenke novice. Levi zunanji Rok Žuran si je huje poškodoval sprednje križne vezi v kolenu. Za zdaj zamenjave še ni na vidiku.

Roku Žuranu, celjskemu levemu zunanjemu, ki nosi vzdevek Žurka, trenutno gotovo ni do žuriranja. Po pregledu z magnetno resnonanco je namreč postalo jasno, da bo moral zaradi strganih sprednjih križnih vezi v desnem kolenu – poškodbo je utrpel na sredinem derbiju 1. NLB Leasing lige z Gorenjem – na bolniški dopust za kar osem mesecev. Novica je povzročila dodatne skrbi trenerju Vladanu Matiću, saj bo ob zaradi prav tako poškodovanega Grege Potočnika na tem položaju ostal zgolj z Borutom Mačkovškom. Za napovedi o morebitnih okrepitvah na omenjenem igralnem mestu je prezgodaj, pravijo v Celju. Zato pa je aktualna vrnitev v posojenega mladca, krožnega napadalca Blaža Blagotinška. Učenec celjske šole je posojen v Krško, s katerim so pivovarji v dogovorih glede vrnitve.

Balić prišel po evropski naslov

Sicer pa v drugem krogu lige prvakov v soboto (16.30) v Zlatorog prihaja španski podprvak, premožna ekipa Atletica s čarodejem Ivanom Balićem, Kirom Lazarovom, Jonasom Källmanom, Julenom Aguinagaldejem, trenerjem Talantom Dušebajevom in kopico ostalimi zvezdniki. Kot domala ves svet je tudi Atletico pred sezono streslo nekaj finančnih težav, zgodilo se je precej odhodov. Iz Madrida so se denimo odpravili Luc Abalo, Didier Dinart, Arpad Šterbik, Chema Rodriguez ... Vseeno je v španski prestolnici nastala imenitna zasedba, ki sledeč načelom Dušebajava, še vedno stavi na kombinacijo fizične moči, hrusti so predvsem krožni napadalci, in hitrosti. Najbolj spektakularna okrepitev Ivano Balić je ekipi dodala zgolj še zvrhano mero kreativnosti in popolno legitimnost za vnovični naskok na evropski vrh. To pa je lovorika, ki je – pozor – Balić še nima. V ligi asobal je Atletico po petih tekmah še brez oddane točke z gol razliko +26, na lestvici zaostaja le za Barcelono, ravno zaradi nekoliko slabše razlike v zadetkih. Vendar pa so Španci pokleknili v 1. krogu lige prvakov. V ponovitvi lanskega finala je bil boljši Kiel z 32:27.

Glave, na pomoč

Kaj torej pričakovati od mlade in od poškodb zdelane celjske ekipe? Trener Matić zagotavlja boj do zadnje sekunde. Poleg španskih zvezdnikov je lahko sijajno vabilo v Zlatorog tudi zadnjih četrt ure tekme z Gorenjem, ko sta celjska zavzetost in energija ujeli šest golov zaostanka. "Atleticu je po porazu v prvem krogu sedaj vsekakor nujna zmaga. Tako bodo tudi prišli k nam in to poizkušali doseči. So veliki favoriti, imajo številne zvezde, ki pa same po sebi ne prinašajo rezultata. Igra se od 0:0 in mi se jim moramo postaviti po robu z borbo ter odigrati poleten, hiter in moderen rokomet. Nekako se moramo izviti iz tega krča, v katerem igramo na trenutke, nujno pa moramo vključiti glave, torej razmišljanje. Brez tega ne bo šlo, in če bomo delali začetniške napake, nas bodo kaznovali. Spoštovati moramo dogovore pred tekmo in če nam to uspe, potem se lahko nadejamo, da bomo odigrali eno dobro tekmo," noče in ne more dajati prevelikih obljub celjski šef klopi Matić. Dejstvo pa je, da je občinstvo v knežjem mestu vedno znalo ceniti pošten, moški boj. Ter da je v Zlatorogu vselej rado gledalo zvezdnike. V soboto se obeta oboje.

Ne spreglejte