Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
1. 10. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vladan Matić Sebastian Skube Ivan Slišković

Torek, 1. 10. 2013, 10.21

8 let

Trener Celja Matić: Mi smo bolj lahka konjenica

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski rokometaši bodo preživeli teden brez lige prvakov. Osredotočenost bo na domačih tekmovanjih. Kljub ne ravno bleščeči igri pa sta točki proti St. Petersburgu dobrodošla injekcija samozavesti.

Kot blagodejno olajšanje je delovala zmaga nad St. Petersburgom (29:22) na rokometaše Celja Pivovarne Laško, ki jih pred naslednjo, tretjo tekmo lige prvakov z Rhein-Neckar Löwnom čaka pokalno-prvenstvena serija srečanj s Pomurjem, Trimom in Ormožem. Celjski trener Vladan Matić je spregovoril o aktualnih rečeh. Na primer o nosilcih igre Sebastianu Skubetu in novincu, levem zunanjem, Ivanu Sliškoviću, ter tistih, ki bi nosilci počasi morali postati, a (še) niso, kot je na primer Igor Žabič.

"Malo dekoncentracije. Tekma je bila zelo pomembna. Po malem 'knockdownu', ki smo ga doživeli v Velenju, smo se dvignili in že v Ribnici delovali zelo dobro. Proti St. Petersburgu smo trend nadaljevali, se dvignili. Pomembnost tekme je zavirala lepšo igro, a fantje imajo potencial in s časom bomo igrali vse bolje. Na levo krilo je bilo več žog. Vsekakor pa moramo biti nevarni z zunanjih položajev, da bi napravili priložnosti za krilo. Nismo težka artiljerija, bolj lahka konjenica, hitrejša ekipa, ki igra rokomet z veliko križanja in ustvarjanjem priložnosti na drugi strani. Mate Lekai je pri tem zelo dober. Ko se bo pridružil še Sebastian Skube, bo še bolje."

"Zelo težko je bilo. Ne vem, kolikokrat smo imeli Velenjčane na kolenih, a so se izvlekli. S tem, ko smo se dvignili, smo pokazali, da smo prava ekipa. V Zagrebu nismo imeli veliko možnosti. Precej je bilo napak v našo škodo. Tudi če bi igrali mnogo bolje, ne bi imeli velikih možnosti."

"Sebastian se je precej težko sprijaznil s porazom v Velenju in je padel v igri. Vem, da se bo vrnil. Imamo Mateja Lekaija, ki je trenutno v izvrstni formi. Ocena Ivana Sliškovića? Zelo veliko nam pomeni. Vidi se, da ga je trenutno morda celo še malo 'sram'. Zmore več, zelo inteligenten igralec je, zna igrati s krilom, tudi s krožnim napadalcem, a tam smo malce slabši, kar vemo. Sliškovića včasih usmerjam, da prevzame malo več odgovornosti in da bi se tako sprostilo več prostora na črti."

"Še precej mora pridobiti moči, hitrosti, tako v zgornjem delu telesa kot v nogah. Tukaj ima nekaj težav. Če bi bil boljši v obrambi, bi mu namenil več minut. Je zelo inteligenten igralec, ima občutek za žogo. Z Blažem Blagotinškom morata še veliko delati. Mnogo Savinje bo še preteklo do tedaj, ampak postala bosta prava igralca."

Ne spreglejte