Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 11.13

8 let

Slovo alfe in omege celjskega rokometa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ponedeljek bo bržkone dan, ko bo po skoraj 20 letih ustvarjanja in vodenja rokometnega kluba Celje PL z mesta predsednika uprave odstopil Tone Turnšek. Vse niti drži Boško Šrot.

Toliko turbulenc kot je v pravkar minuli sezoni preživel celjski rokometni klub že dolgo ni bilo čutiti. Najprej sredi sezone menjava trenerja, pa komaj da uvrstitev v drugi del lige prvakov, redki prebliski na evropskih tekmah, nemotivirano igranje v državnem prvenstvu, zdrahe in podtikovanja v ekipi, in še bi se našlo … Dolga leta je klub iz Celja veljal za vzor mnogim drugim v organizacijskem smislu, po kvaliteti ter homogenosti. Saj ne da težav ni bilo … Seveda so bile, a so se vse v pravem času reševale.

Brez pooblastil mu ni ostati

Dandanes pa nič več ni, kot je bilo v času, ko je vajeti v svojih rokah držal Tone Turnšek. Že pred dobrim mesecem smo pisali, da se bo najverjetneje od položaja predsednika kluba poslovil po koncu sezone. To naj bi se najverjetneje zgodilo jutri, čeravno direktor kluba Mijo Zorko meni drugače: "V četrtek na upravnem odboru kluba je s strani Turnška prišlo do želje, da mesto predsednika prepusti komu drugemu. Vsi člani upravnega odbora so bili zato, da ostane na tem mestu in zaokroži z 20 delovanja. Upamo, da se bo tako odločil, če pa bo sprejel drugo odločitev, jo bomo morali spoštovati." Alfo in omego celjskega rokometa, ki je z dobrim kadrovanjem ter privabljanjem sponzorjev v mestu ob Savinji ustvaril evropskega ter 16-kratnega slovenskega prvaka, že dlje časa držijo stran od odločanja v klubu, kjer je predsednik že vse od leta 1990.

Brez besede in pooblastil mu ni več vztrajati … Čeprav je na VIP tribuni v soboto stiskal pesti za svoj klub in moštvo ter se veselil novega naslova državnega prvaka, to ni bil legendarni Tone Turnšek. Bržkone je bila to njegova zadnja tekma v vlogi predsednika. Kakor je dejal za časnik Delo, bo v ponedeljek podal izjavo za javnost, dotlej pa je brez komentarja. Kakor smo izvedeli iz neuradnih virov naj bi se s kosilom že v soboto pred obračunom med Celjem in Koprom poslovil od svojih zvestih sodelavcev v klubu, s katerimi so pisali zgodovino …

Sicer pa v klubu očitno vse skupaj vodita le dva moža, vsi ostali, ki so zraven že mnogo let, so ostali brez besede. Se gre čuditi težav v moštvu, če že v vrhu ni soglasja oziroma se gredo skrivalnice? Škoda, da so iz športa prisiljeni oditi tisti, ki ga poznajo in imajo radi, ostajajo pa vsi drugi.

Ne spreglejte