Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 18.37

8 let

Slovenke z minus štiri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v Makedoniji v Minsku izgubila z Belorusijo s 25:29.

Mlade Slovenke so bile tri četrtine tekme povsem enakovredne favoriziranim Belorusinjam, ki so si odločilno prednost priigrale v sami končnici tekme, ko so s pridom izkoristile zmedeno igro gostujočih igralk. Naše rokometašice so si kljub porazu priigrale aktiven izid, a zaostanek štirih golov bodo nadoknadile le v primeru, da na povratnem obračunu čez teden v celjskem rokometnem hramu vidno popravijo svojo predstavo v vseh segmentih rokometne igre.

Izbranke Roberta Beguša so dokaj medlo in prestrašeno začele dvoboj v beloruski prestolnici, saj so si gostiteljice že v šesti minuti priigrale tri gole prednosti (4:1). Slovenke so se v nadaljevanju vendarle zbrale, zaigrale veliko bolj agresivno v obrambi, v napadu pa je odgovornost na svoja ramena prevzela izkušena Tanja Oder. S njenimi štirimi doseženimi goli, dva je dosegla mlada nadarjena Neža Mitruševska, je naša izbrana vrsta izenačila na 6:6. V nadaljevanju se je odvijal izenačen boj, za Slovenke pa niso bile usodne niti številne dvominutne kazni (Slovenija je imela 18, Belorusija pa 10 minut).

Do 45. minute si gostiteljice nikakor niso zmogle priigrati vidnejše prednosti, v zadnjem obdobju tekme pa so dokaj "počasne" Belorusinje s hitrimi nasprotnimi napadi zlomile odpor tekmic, ki so bile povsem nemočne in brez pravih idej, in si nekajkrat priigrale pet golov prednosti (26:21 in 28:23). Za slovenske igralke je bila nerešljiva uganka visoka beloruska ostrostrelka Artjukovičeva, ki jim je nasula 11 golov.


Izjava po tekmi:

Robert Beguš, selektor ženske članske reprezentance: "Na trenutke smo igrali zelo dobro, kljub temu pa je bilo v naši igri preveč nihanj. Predvsem je šepal hiter prehod v napad. Po prvi tekmi so naše možnosti za napredovanje še vedno polovične. V prihodnjem tednu bomo morali marsikaj postoriti, da nadoknadimo zaostanek štirih golov. V naši igri so še številne rezerve."

Ne spreglejte