Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 9. 2021,
15.37

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

rokomet Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Nedelja, 12. 9. 2021, 15.37

2 leti, 7 mesecev

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 1. krog

Krimovke za uvod za las prekratke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Krim Mercator, Uroš Bregar | Krimovke so izgubile za zadetek. | Foto Guliverimage

Krimovke so izgubile za zadetek.

Foto: Guliverimage

Rokometašice Krima Mercatorja so ta konec tedna v Skandinaviji začele svoje popotovanje v evropski ligi prvakinj v sezoni 2021/22. Na svoji uvodni tekmi v skupini B so za gol izgubile na gostovanju pri švedskem Sävehofu (28:29). 

Krimovke v tej sezoni ciljajo precej višje kot v minulih tekmovalnih obdobjih. Ljubljanska ekipa se je okrepila s številnimi odličnimi igralkami, ki pa se bodo morale najprej vklopiti v sistem trenerja Uroša Bregarja in vzpostaviti pravo kemijo. Težave na novo sestavljene ekipe so se poznale predvsem v drugem polčasu, potem ko so prvega Krimovke dobile s 13:11. Začetek je bil udaren, saj so v 11. minuti Bregarjeve varovanke vodile s 4:0. Nato so tudi domačinke "stopile na plin" in hitro znižale na 3:4, kasneje pa izenačile na 6:6 po golu Trine Mortensen.

Po izenačenem nadaljevanju so Krimovke s pomočjo ene od številnih novink, in sicer Andreje Lekić, povedle z 12:9, rezultat polčasa pa je postavila Alison Pineau (13:11).

Slabši drugi polčas 

Drugi del se je za Ljubljančanke začel slabše, saj so hitro tekmicam dovolile, da so se približale, in z daleč najboljšo predstavnico Švedinj, Jamine Roberts, tudi povedle s 17:16. V čvrstem obračunu so boljše minute slovenskih prvakinj botrovale novemu vodstvu z 20:19, ko je bila natančna Dragana Cvijić, Srbkinja pa je znova vzpostavila vodstvo gostij za dva gola (22:20). Dvoboj preobratov se je nadaljeval, saj so z delnim izidom 4:0 domačinke prvič na tekmi povedle za dva gola po slabših minutah slovenskih predstavnic. Te so strnile vrste v zaključku in vnovič povedle s 27:26 po edinem zadetku Alje Varagić.

Tjaša Stanko je dosegla sedem zadetkov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tjaša Stanko je dosegla sedem zadetkov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zadnje tri minute so bile kaotične. Najprej izključitev Pineaujeve, sedemmetrovka za domačinke, nato pa še napačna menjava Ljubljančank, ki so morale nato igrati kar z dvema igralkama manj. Vseeno so imele Krimovke po obrambi Barbare Arenhart priložnost za vodstvo, a je Katarina Krpež-Šlezak zadela okvir vrat. Na drugi strani je Haggertyjeva povedla Švedinje v vodstvo, Lekićeva je v naslednjem napadu izenačila na 28:28.

Kot se je kasneje izkazalo, je odločilni zadetek dosegla Nina Koppang 20 sekund pred koncem, saj so Krimovke v zadnjem napadu žogo zapravile. Pri domačinkah je z desetimi goli izstopala Robertsova, Koppangova jih je prispevala šest, pri Ljubljančankah pa je bila s sedmimi najbolj učinkovita Tjaša Stanko.

"Odigrali smo zelo slabo, prvi polčas v napadu, v drugem padli tudi v obrambi. V zaključku tekme smo naredili nekaj nepotrebnih napak in se branili z dvema igralkama manj. Nismo bili na nivoju, ki ga liga prvakinj zahteva. Razočaran sem. Do naslednje tekme se moramo dvigniti in odigrati tako, kot se od nas pričakuje," je ob porazu dejal Bregar.

Nina Zulić je ob porazu svoje ekipe dosegla štiri zadetke. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nina Zulić je ob porazu svoje ekipe dosegla štiri zadetke. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Porazi slovenskih legionark

V ligi prvakinj bo tudi v tej sezoni nastopalo nekaj legionark. Ana Gros, ki je v zadnjih sedmih letih prikazala blesteče predstave v dresih francoskega Metza in Bresta, bo v tej sezoni branila barve moskovskega CSKA, na svoj debi v tej sezoni lige prvakinj pa bo slovenska kapetanka morala še počakati, saj je bil obračun z Metzem prestavljen. Elizabeth Omoregie (pet golov) in Barbara Lazović (brez gola) sta za uvod z Bukarešto klonili na gostovanju pri Esbjergu (21:22). V prvem krogu pa je brez točk v elitnem ženskem klubskem tekmovanju ostala tudi Nina Zulić, ki je s turškim Kastamonujem izgubila proti Odenseju, ob tem pa je slovenska reprezentantka dosegla štiri zadetke.

V prvem delu tekmovanja se bodo ekipe v skupinskem delu pomerile po dvokrožnem sistemu, nato nastopijo tekme na izpadanje. Po dve najboljši ekipi iz obeh skupin si bosta zagotovili nastop v četrtfinalu, ekipe, razvrščene od tretjega do šestega mesta, pa v osmini finala. Na zaključnem turnirju bodo nastopile vse štiri zmagovalke četrtfinalnih obračunov, najprestižnejše tekme bodo − tako kot v preteklih letih − 4. in 5. junija 2022 v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti.

Liga prvakinj, 1. krog

Skupina B:
Sobota, 11. september:

Györ : Kristiansand 35:29 (17:13)

Nedelja, 12. september:
Sävehof : Krim Mercator 29:28 (11:13)
Roberts 10; Stanko 7, Krpež-Šlezak in Lekić 5, Sercien Ugolin 3.

Kastamonu : Odense 25:31 (11:15)
Nina Zulić je za Kastamonu dosegla štiri zadetke.

Prestavljeno:
Metz - CSKA Moskva


Skupina A:
Sobota, 11. september:

Rostov-Don : Brest 26:24 (16:13)
Borussia Dortmund : Ferencvaros 25:25 (12:14)
Podravka Vegeta : Budućnost 29:22 (21:12)

Nedelja, 12. september:
Esbjerg : Bukarešta 22:21 (13:10)
Elizabeth Omoregie je za Bukarešto dosegla pet zadetkov, Barbara Lazović se ni vpisala med strelke.

Ne spreglejte