Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2008,
14.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 3. 2008, 14.20

8 let

Požun bo koordiniral delo mlajših selekcij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na torkovi 10. seji predsedstva RZS je selektor moške reprezentance Miro Požun nastop na EP na Norveškem ocenil kot dobrega, izpostavil pa je nov način dela pri moških reprezentancah.

Novost pri delu z reprezentancami je ustanovitev moške reprezentance B, s katero se bo zapolnilo vrzel med mladinsko in člansko ekipo. Z delom bo pričela že v letošnjem letu, vodenje pa bo prevzel Požun, ki bo obenem prevzel še vodenje slovenske študentske rokometne reprezentance.

Predsedstvo je sprejelo odstop Borisa Čuka z mesta trenerja ženske mladinske reprezentance ter obenem potrdilo Marto Bon, da poleg vodenja ženske reprezentance B prevzame tudi vodenje ženske mladinske reprezentance.

Generalni sekretar RZS Leopold Kalin je v svojem poročilu povzel aktivnosti pri ustanavljanju mednarodne regionalne ženske lige, ki bi pričela s tekmovanjem v sezoni 2008/2009. Predsedstvo je skladno s Statutom RZS dalo dovoljenje Krimu Mercatorju, da sodeluje v tej ligi.

Priprave ne kongres IHF v Sloveniji

V nadaljevanju je predsedstvo izbralo izvajalca za revidiranje zaključnega računa RZS za leto 2007 in potrdilo plan RZS za leto 2008. Potrjen je bil tudi dogovor o nastopu za moško člansko reprezentanco ter sprememba 8. člena poslovnika o organiziranosti rokometnih reprezentanc, ki govori o honorarjih vodstva moških reprezentanc.

Predsedstvu je bila predstavljena tudi finančna konstrukcija in plan aktivnosti 32. kongresa Mednarodne rokometne zveze (IHF), ki bo naslednje leto v Sloveniji. Sprejeli so sklep o nujnosti dogovora z vodstvom IHF o zvišani kotizaciji udeležencev ter zadolžili Kalina za dodatna pogajanja s ponudniki kongresnih storitev, predvsem glede cene nočitev.

Predsedstvo je soglasno potrdilo pravilnik o povračilih stroškov za udeležbo na uradnih EHF in IHF sestankih, konferencah ter seminarjih za člane ZRTS in ZDRSS ter RK Celje Pivovarna Laško za organizatorja polfinala in finala pokala Slovenije za moške za sezono 2007/2008. V novoustanovljene odbore EHF komisij so za kandidata RZS predlagali Tomaža Jeršiča, in sicer kot člana odbora moških klubov v okviru EHF tekmovalne komisije.

Ob koncu seje je bil članom predsedstva predstavljen potek dveh projektov, ki jih podpira RZS. Gregor Pečovnik je predstavil potek akcije "Rokomet moja igra", ki je v letošnji sezoni zabeležila znaten dvig prijavljenih ekip. Predsednik Kluba ljubiteljev rokometnih reprezentanc Igor Šolman pa je predsedstvu predstavil poročilo o obisku navijačev na evropskem prvenstvu na Norveškem, ki se je izkazal za uspešnega. Predsedstvo je podalo zagotovilo, da bo oba projekta tudi v bodoče podpiralo, saj predstavljata ključne elemente pri popularizaciji rokometa.

Ne spreglejte