Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
11.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 11.41

7 let, 12 mesecev

Pomlajeni že proti Bieleckemu in druščini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor Boris Denič se je odločil slovensko rokometno reprezentanco postopoma pomlajevati. Ni pomembno, ali gre za tekmo s Poljsko, ali pa s katero izmed slabših ekip. Za vsakega je enkrat prvič.

Že na januarskih prijateljskih tekmah se je slovenska reprezentanca pokazala v pomlajeni sestavi, selektor Denič pa je tedaj dobil kar nekaj odgovorov. A zaveda se, da njega in njegove izbrance v tretjem in četrtem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Srbiji čaka povsem druga zgodba. Poljaki so vendarle nekdanji svetovni podprvaki in osmi z zadnjega svetovnega prvenstva na Švedskem. Kljub temu pa prvi strokovnjak na slovenski klopi ne želi odlašati s pomlajevanjem.

"Odločil sem se za mlade Mateja Gabra, pa Gašperja Marguča in Matevža Čemasa. Prva dva bi bila zraven že na turnirju v Švici, a sta igrala za mladinsko reprezentanco. Ob poškodbah nekaterih izkušenejših, se bodo morali izkazati. Vsak ima določene prednosti, ki jih lahko uporabimo v naših taktičnih zamislih," pravi Boris Denič.

Med 19 in 33 let

Če bo prvi vratar Slovenije Gorazd Škof (33 let) zdrav, za kar je bojda bolj malo verjetnosti, bo najstarejši v slovenski izbrani vrsti, sledi mu kapetan Uroš Zorman (31 let), vsi preostali so mlajši.

Ta čas najmlajši na seznamu je prav krožni napadalec Loke Matej Gaber z 19 leti. Na tem mestu se občuti odsotnost poškodovanega Mihe Žvižeja, na seznam 23 pa je selektor uvrstil še Petra Puclja in Dina Bajrama. Selektor sicer dodaja, da se izkušenim možem, ki so izvrstno telesno pripravljeni in željni igranja za reprezentanco ne bo kar tako zlepa odpovedal. Le če bodo sami izrazili tovrstno željo, tako kot denimo Vid Kavtičnik.

Slovenija bo prihodnji teden dvakrat igrala s poljsko izbrano vrsto. V sredo bodo Bielecki, brata Lijewski, Jurasik in ostali gostovali v Stožicah, tri dni kasneje pa bo naša reprezentanca igrala tekmo četrtega kroga v Zieleni Gori. Z vsaj eno zmago v obračunu s Poljaki bi se Slovenci zelo približali uvrstitvi na Euro 2012 v Srbiji. Denič je optimist: "Pričakovanja so pozitivna, prepričan sem, da lahko Poljake premagamo. Razmišljamo pa le o prvi tekmi v Stožicah in upamo na podporo s tribun."

Ne spreglejte