Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 14.35

8 let

Poljaki nestrpno pričakujejo Zormana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski organizator igre Uroš Zorman, ki mu je Celje Pivovarna Laško prekinila pogodbo, je že našel nov klub. Poljskim prvakom iz Kielc naj bi se pridružil v teh dneh.

Potem ko so v RK Celje Pivovarna Laško s kapetanom slovenske moške rokometne reprezentance in nekdanjim kapetanom "pivovarjev" prekinili pogodbo in ga postavili pred vrata, je Uroš Zorman že našel nove delodajalce. V tem tednu se bo pridružil ambiciozni ekipi poljskih Kielc, ki jo vodi legendarni rokometaš, sedanji poljski selektor Bogdan Wenta. "Čakali smo na ta trenutek, tega ne bi storili za vsako ceno, saj zaupamo sedanji ekipi in igralcem," pravi predsednik RK Vive Targi Kielce Bertus Servaas in dodaja: "Stvari so se obrnile tako, da je lahko Uroš z nami že sedaj, zaradi česar smo izredno veseli."

Že v nedeljo prva tekma?

Zorman, ki se ponaša s tremi naslovi evropskega klubskega prvaka (enkrat s Celjem PL, dvakrat s Ciudadom Realom) naj bi na Poljsko prispel danes, prvo tekmo pa bi lahko odigral že v nedeljo, 6. februarja v poljskem državnem prvenstvu. Če bodo seveda do takrat urejene vse formalnosti.

Izkušeni rokometaš, za katerega se zdi, da ga v tujini očitno bolj cenijo kot doma, je v poljskih medijih že vse od prvih govoric, da se zanj zanimajo Kielce, predstavljen kot eden najboljših organizatorjev igre na svetu. Kielcam, ki bodo z njegovim nekdanjim klubom – Celjem Pivovarno Laško – 19. februarja igrale odločilno tekmo evropske lige prvakov za preboj v osmino finala - pa v evropskem klubskem tekmovanju v tej sezoni ne bo mogel pomagati. Tako velevajo pravila Evropske rokometne zveze.

Vsekakor je za slovensko reprezentanco silno pomembno, da bo Zorman igral na visokem klubskem nivoju, saj jo že marca čaka nadaljevanje kvalifikacij za Euro 2012 – in ironično, takrat se bo Slovenija dvakrat spopadla s Poljaki.

Spomnimo, 31-letnemu Zormanu je upravni odbor Celja PL pred božičem odvzel kapetanski trak (čeprav zgolj simbolen), ob tem pa od njega zahteval še podpis aneksa, da dovoli znižanje plače za 50 odstotkov. Zorman, tako kot Aleš Pajovič in Renato Vugrinec, tega ni podpisal. Nihče izmed trojice ni več član slovenskih prvakov.

Uroš Zorman pa bo tudi po koncu te sezone ostal na Poljskem. S klubom iz mesta kakšnih 150 km od Varšave je namreč sklenil pogodbo tudi za nadaljnje tri sezone. Medtem je Celje PL že zapustil Dragan Gajić, v prihodnji sezoni ne bo več Edvarda Kokšarova (odhaja v Čehovske medvede), bržkone tudi Mirka Alilovića, kaj lahko se zgodi tudi odhod Alema Toskića.

Ne spreglejte