SiolNET. Sportal Rokomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladinski reprezentant: Starši zaradi mene prodali gostilno

1

termometer

Aleksander Špende, fant iz rokometne družine, mladinski reprezentant in igralec Gorenja, bo skušal svojo priložnost na posodi zgrabiti pri novomeški Krki.

Njegov oče je nekdanji odlični rokometaš Karlo, s tem športom pa se je ukvarjal tudi dedek. Dva metra visoki levi zunanji igralec, ki je najprej treniral košarko, je kariero začel v Šmartnu pri Litiji. Pozneje se je podal k velenjskemu Gorenju, zadnjo sezono in pol pa je dvajsetletnik igral za Maribor. V novi sezoni bo kot posojeni igralec velenjske ekipe igral za Krko, kjer bo sodeloval s Slavkom Ivezičem, odličnim strokovnjakom za mlade in selektorjem mladinske reprezentance. Zanimivo je, da je družina Špende precej žrtvovala za Aleksandrovo kariero.

"Imam veliko srečo, da me družina na moji športni poti zelo podpira. Prav zanimivo zgodbo lahko predstavim o naši selitvi iz Litije v Velenje. V Šmartnu smo imeli namreč gostilno in starši so se odločili, da zaradi mene in brata, ki je ravno tako treniral rokomet, vse prodamo in se zaradi naju preselimo v Velenje. Mama in oče sta tam našla novo zaposlitev, midva sva trenirala v Gorenju in nikoli nam ni bilo žal, da smo se odločili za tako potezo. Preprosto vsa družina še danes živi za šport," je za Krkino spletno stran dejal levi zunanji, ki je za mlajše kategorije Gorenja, pri katerem resno računajo nanj, igral že s 15 leti. Študent pravne fakultete bi nekoč rad postal trener, še prej pa se bo treba dokazovati na igrišču. Zdi se, da je Novo mesto kar pravo okolje zanj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin