Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
22.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 22.48

8 let

Lazar: Nismo verjeli vase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izbrana vrsta Slovenije je v drugem krogu klonila proti Poljski s 27:33. Po tekmi smo za oceno igre povprašali trenerja Gold Cluba Vojka Lazarja.

Slovenija se je po zmagi nad Češko v uvodni tekmi v drugem krogu pomerila s Poljsko in zabeležila prvi poraz na Norveškem s 27:33.

"Tekmo smo izgubili v prvem polčasu, saj smo prejeli 23 zadetkov, kar je bilo preveč, da bi se lahko kosali s tako ekipo kot je Poljska. V drugem delu igre se je situacija s spremembo obrambe izboljšala, imeli pa smo tudi priložnost za preobrat, vendar jo zaradi naše zmedene igre v napadu nismo izkoristili. Poljaki so nato rutinirano pripeljali tekmo do konca," je po tekmi za Sportal podal komentar Vojko Lazar.

Nerazumljivo, da ni začela ekipa, ki je dobro igrala proti Češki

"Mislim, da je bila danes naša osnovna napaka, da nismo verjeli vase. Nerazumljivo mi je tudi, da ni začela ekipa, ki je včeraj dobro igrala, predvsem mislim na vratarja. Proti Češki se je videlo, da je Lapajne v dobri formi, kar je potrdil tudi danes v drugem polčasu. Prepričan sem, da bi se vse skupaj drugače obrnilo, če bi slednji začel tudi proti Poljski. Vendar je tukaj vmes 'če'. Poljska ima izredno dobre zunanje igralce, ki včeraj niso pokazali vsega in mislim, da je to zaslepilo naše igralce. Lijewski proti Hrvaški iz osmih ali devetih poizkusov ni dal niti enega zadetka, Bielecki je igral prav tako povprečno, medtem ko sta danes oba blestela. V drugem polčasu, ko se je tekma odločala, pa je Tkaczyk sam 'rešetal' mrežo Slovenije," je navedel vzroke za poraz slovenske izbrane vrste strateg Gold Cluba.

Potrebno je igrati vse obrambne formacije

Pred samim prvenstvom so številni strokovnjaki kot pot do uspeha proti Poljakom iskali v globoki obrambi, saj imajo izrazite strelce iz zunanjih položajev.

Z ugotovitvijo slednjih se strinja tudi najboljši strelec "kockarjev" v zgodovini kluba: "Reprezentanca mora imeti v repertoarju vse možne obrambe in ne samo 5-1 ter 6-0. Ne glede na to, da nekateri pravijo, da je obramba 3-2-1 zastarela, lahko vidimo, kako jo igrajo Hrvati, ki so prav s to obrambno postavitvijo zelo uspešno parirali Poljakom in jih tudi ustavljali. Ravno zato je potrebno proti ekipam, ki imajo izrazite strelce igrati globjo formacijo obrambe. Ravno to je nam danes manjkalo, saj tudi ko smo zaigrali 5-1, smo jo igrali površno, saj so Poljaki brez problemov prišli do lepih priložnosti in strelov."

Slovenijo čaka v soboto prost dan, v nedeljo pa se bodo pomerili s hrvaško reprezentanco, ki je v skupini A še edina neporažena.

Ne spreglejte