Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2023,
15.33

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

liga prvakinj Metz Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 16. 11. 2023, 15.33

5 mesecev, 2 tedna

Krimovke pred premorom še v Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Metz | Krimovke čaka še gostovanje v Franciji. | Foto www.alesfevzer.com

Krimovke čaka še gostovanje v Franciji.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja bodo pred reprezentančnim premorom odpotovale v Francijo, kjer jih v nedeljo ob 16. uri v ligi prvakinj čaka tekma z Metzem. Prav ta ekipa je bila njihova prejšnja tekmica v sedmem krogu skupinskega dela 12. novembra v Ljubljani in zmagala z 28:22.

Ljubljanska ekipa je proti 25-kratnim prvakinjam iz Francije doživela tretji poraz v skupini B po danskem Ikastu in romunskem Rapidu iz Bukarešte ter je četrta v skupni B.

"Pozicijska obramba je bila na prejšnji tekmi odlična, 28 golov, ki smo jih dobili, je v dvoboju s tako močno ekipo odličnih. Imeli smo zelo slab izkoristek v napadu, veliko napak je bilo. Želim zadržati to pozicijsko obrambo s prve tekme tudi na drugi že od začetka, izboljšati vračanje v obrambo, da bi imeli boljše vodenje in večji učinek v napadu. Pričakovali smo zelo hitro igro Metza, vračanje v obrambo je odločilo prejšnji dvoboj, 14 golov smo dobili zaradi tega, drugo zaradi tehničnih napak. Te igralke Krima so že zmagale v Metzu in lahko to tudi ponovijo," je po treningu Krima povedal trener Dragan Adžić.

Nič kaj spodbuden zdravstveni karton

Že uvodoma je predstavil ne tako spodbuden zdravstveni karton Ljubljančank. "Tamara Mavsar je bila bolna na dan prve tekme z Metzom in še vedno ni z nami, Tanja Brnović ter Tjaša Stanko te dni trenirata, danes je manjkala Aleksandra Rosjak in upam, da bo jutri tudi Tamara trenirala z nami ter tudi potovala v Francijo."

Tamara Mavsar ima zdravstvene težave. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Tamara Mavsar ima zdravstvene težave. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Krimovke so na prejšnji tekmi z Metzem igrale brez že nekaj časa poškodovane ruske srednje zunanje igralke Darje Dmitrijeve, na katero v Krimu računajo šele po reprezentančnem premoru. Najučinkovitejša v napadu prve tekme s francosko zasedbo je bila Tjaša Stanko s petimi goli, Betchaidelle Ngombele je dosegla štiri zadetke.

"Že pred sezono smo vedeli, da bo zahtevna, imamo težko skupino in vedeli smo, da bodo vzponi in padci. Delati moramo naprej, izboljšati našo igro in zagotovo bo potem znova bolje. Rezerve imamo v vseh fazah igre, izboljšati moramo vračanje v obrambo v nedeljo z verjetno najhitrejšo ekipo lige. Vzdušje v naši zasedbi je odlično, pozitivno smo naravnani, le prva dva dni nas je poraz z Metzem nekoliko držal nazaj," si je zaželela Alja Varagić.

Desna zunanja igralka je v prejšnji tekmi z Metzem dosegla dva gola. Upa na dober izid v drugi tekmi, "kar bi se potem lahko preneslo tudi na reprezentanco". To bo namreč zadnja tekma Krimovk pred poldrugim mesecem premora zaradi svetovnega prvenstva na Norveškem, Danskem in Švedskem.

Alja Varagić | Foto: www.alesfevzer.com Alja Varagić Foto: www.alesfevzer.com

"Ta premor bo Krimu kot klubu prišel zelo prav. Seveda je treba tudi na SP, ne nazadnje gre tja kar nekaj igralk Krima, dobro opraviti naše delo in ohraniti kar najboljšo zdravstveno sliko. Želimo presekati sedanje stanje, da bi izšli tudi iz zdravstvene krize Krima, ki vpliva tudi na naše rezultate. A smo se na to že nekoliko prilagodili. Upam, da se bomo po SP vrnili v zmagoviti niz, mogoče se to zgodi že v Metzu," si je zaželel Adžić, tudi slovenski selektor.

Ljubljanska ekipa je po prepričljivem uvodu in treh zmagah nad poljskim Lubinom, danskim Esbjergom in madžarskim Ferencvarosem na zadnjih štirih tekmah osvojila točko z norveškim Kristiansandom, v obračunih z danskim Ikastom in romunskim Rapidom iz Bukarešte ter Metzom pa je ostala brez njih.

Po sedmih krogih je Krim s sedmimi točkami na četrtem mestu v skupini B. V vodstvu je Esbjerg z 12 točkami, Ikast in Metz sta jih zbrala po deset, Rapid Bukarešta jih ima tako kot Krim sedem, Vipers Kristiansand in Ferencvaros po pet, Lubin je brez točk.

Preberite še:

EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Metz
Sportal Metz premočan za Krimovke, že čez teden dni popravni izpit
Ne spreglejte