Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 11. 2023,
17.30

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 12. 11. 2023, 17.30

5 mesecev, 2 tedna

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 7. KROG

Metz premočan za Krimovke, že čez teden dni popravni izpit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Metz | Krimovke so izgubile na domačem spopadu z Metzem. Čez teden dni imajo popravni izpit v Franciji. | Foto www.alesfevzer.com

Krimovke so izgubile na domačem spopadu z Metzem. Čez teden dni imajo popravni izpit v Franciji.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja bodo do poldrugega meseca dolgega premora zaradi svetovnega prvenstva na Norveškem, Danskem in Švedskem odigrale le še eno tekmo v ligi prvakinj. Danes so v Stožicah z 22:28 izgubile na spopadu s francoskim Metzom, s katerim se bodo še enkrat pomerile čez teden dni v Franciji.

Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg
Sportal Glavna naloga: S preudarno igro v napadu preprečiti njihove nasprotne napade

Ljubljanska ekipa je po prepričljivem uvodu in treh zmagah proti poljskemu Lubinu, danskemu Esbjergu in madžarskemu Ferencvarosu na zadnjih štirih tekmah osvojila točko proti norveškemu Kristiansandu, v obračunih proti danskemu Ikastu, romunskemu Rapidu iz Bukarešte ter danes proti francoskemu Metzu pa je ostala brez njih.

Zadnji poraz slovenskih prvakinj v romunski prestolnici je prinesel nekaj slabe volje, predvsem zaradi nemočne in blede igre ter najslabše predstave v sezoni 2023/24. Na današnji tekmi v Stožicah niso mogle računati na srednjo zunanjo igralko Nino Zulić in rusko organizatorko igre Darjo Dmitrijevo. Črnogorska krožna napadalka Tatjana Brnović pa je bila v kadru, prav tako tudi leva zunanja igralka Tjaša Stanko, ki je bila zaradi zdravstvenih težav prejšnji teden odsotna. Prav Tjaša Stanko je bila danes s petimi goli najboljša strelka domače ekipe, medtem ko je Betchaidelle Ngombele dosegla štiri zadetke.

Porazen začetek

Krimovke so porazno odprle dvoboj proti 25-kratnim prvakinjam iz Francije. Po vsega treh minutah so zaostale z 0:4, še večjo "rdečico" na njihovih obrazih pred domačimi gledalci pa je preprečila brazilska vratarka Barbara Arenhart, ki je zaustavila nekaj čistih strelov mednarodno pisane zasedbe iz Metza.

Med 6. in 8. minuto so se domače igralke le prebudile. Po dveh golih Barbare Lazović in enem Tamare Mavsar so se približale na gol zaostanka (3:4), nato pa je znova nastopil njihov petminutni mrk, po katerem so jim gostje ušle na tri gole (3:6), tri minute kasneje pa se je njihov zaostanek povišal na -4 (4:8).

EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Metz | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

V 18. minuti je domači trener Dragan Adžić pri zaostanku petih golov (5:10) zahteval minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču. Njegove varovanke so do konca polčasa zelo težko sledile ritmu tekmic iz Metza, ki so z enostavnimi akcijami zlahka prebijale domačo obrambo. V prvi polovici tekme so si krimovke najvišji zaostanek pridelale v 26. minuti (8:14).

Domača ekipa v začetku druge polovice tekme ni našla protiorožja za igro Metza, nekoliko so se prebudile le po prihodu visokorasle igralke iz Konga Betchaidelle Ngombele, ki je med 41. in 44. minuto dosegla tri gole v nizu za zaostanek treh golov (16:19).

Nato so spet popustile, tako da so jim gostje v 48. minuti znova ušle na šest golov (16:22). Tekma je bila tako odločena, najvišji zaostanek Krima pa je znašal osem golov (19:27 in 20:28).

"Najprej velika zahvala občinstvu, ki nas je podprlo v tako velikem številu. Verjamem, da jim bomo v nadaljevanju prinesli boljše predstave. Vedno je zahtevno igrati proti tako kakovostni ekipi iz Metza. Vseeno sem ponosen na našo ekipo, ki se kljub vsem poškodbam bori do konca," je po porazu dejal trener Dragan Adžić.

"Tekma je bila zahtevna. Zavedali smo se, da je Metz izjemna ekipa, mi pa žal nismo uspeli uresničiti tega, kar smo si zadali. Po zaostanku 0:4 se je težko pobrati. Tekmice so odigrale povsem predvidljivo, a naša obramba ni bila na pravi ravni," je dodala Tjaša Stanko.

Ljubljanska ekipa je doživela tretji poraz v skupini B. Po sedmih krogih je Krim s sedmimi točkami na četrtem mestu v skupini B. V vodstvu je Esbjerg z 12 točkami, Ikast in Metz sta zbrala po deset, Rapid Bukarešta ima tako kot Krim sedem, Vipers Kristiansand in Ferencvaros po pet, Lubin pa je brez točk.

Rokometna liga prvakinj, 7. krog:

Sobota, 11. november:

Nedelja, 12, november:

Lestvici:

 

Ne spreglejte