Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
14. 1. 2012,
19.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Jagodnik

Sobota, 14. 1. 2012, 19.24

8 let

Goran Jagodnik kot turistični vodič v Vršcu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski košarkarski reprezentant in nekdanji član Hemofarma Goran Jagodnik Vršac označuje za mirno in prijetno mesto s slikovito okolico.

Izkušeni popotniki bolj kot na turistične agencije in vodiče prisegajo na besede domačinov ali nekdanjih prebivalcev določenega kraja ali regije. V tem pogledu bi bil za slovenske rokometne navijače, ki bodo med evropskim prvenstvom stiskali pesti za izbrano vrsto selektorja Borisa Deniča, nadvse primeren sogovornik Goran Jagodnik. Zimzeleni košarkarski reprezentant je namreč v dveh obdobjih svoje kariere nosil oranžni dres Hemofarma iz Vršca, kjer bo v prvem delu EP gostovala slovenska reprezentanca. "To je mirno mesto, ki je idealno predvsem za mladega košarkarja, saj ni prav veliko dejavnikov, ki bi mu mešali glavo. Kot bi v Sloveniji čas zavrtel za dve desetletji nazaj. Brez velikih trgovskih središč, a človeku vseeno nič ne manjka. Celotno življenje je osredotočeno na središče, na osrednji trg. Tam je veliko trgovin in gostinskih lokalov. Poglavje zase pa je seveda dvorana Millenium, ki prav gotovo spada med najbolj sodobne v državi," o mestu z manj kot 40 tisoč prebivalci ob srbsko-romunski meji pripoveduje Jagodnik in dodaja, da se je tam z družino dobro počutil. Živeli so v predelu Hemograd, kjer ima generalni pokrovitelj kluba nekaj sodobnih hiš.

"Imeli smo vse, kar smo potrebovali. Ljudje so bili zelo prijazni, vse je bilo na dosegu roke. No, če pa si človek zaželi utrip večjega mesta, tudi pot do Beograda ni prav dolga," se spominja 37-letni košarkarski veteran, ki poudarja, da slovenskim navijačem tudi brez obiska srbske prestolnice, ki je oddaljena vsega 85 kilometrov, ne bo dolgčas. "Blizu Vršca je grad, ki je vreden ogled. Svetujem tudi ogled Bele cerkve s samostanom. Okolica mesta je obdana s številnimi vinogradi, jasno, najde pa se tudi kakšna vinska klet. Kdor pa je bolj pristaš piva, bo na svoj račun prišel v mestu. Tam imajo pivnico z domačim pivom, ki je nekoliko močnejše," pravi "Jagoda". Toliko o pijači. Kaj pa prehrana? "Brez jedi z žara ne gre. Priporočil bi tudi picerijo ob hotelu Villa Breg. Igralci pa smo večinoma jedli v restavraciji M, ki je v sklopu dvorane," se je v mislih skozi Vršac še enkrat sprehodil kapetan ljubljanske Olimpije.

Manj zgovoren je ob vprašanjih o nočnem življenju. Deloma zaradi športnega poklica, ki večinoma izključuje zabave do jutranjih ur, deloma pa zaradi mestnega utripa. "To ni Beograd s številnimi splavi, diskotekami … A Slovencem dolgčas prav gotovo ne bo. Zabave željni bodo prav gotovo našli kakšen lokal v središču mesta," dodaja nekdanji prebivalec Vršca.

Ne spreglejte