Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2013,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 3. 11. 2013, 20.24

8 let

Denič se je pogovoril z igralci, za zdaj ostaja selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske članske rokometne reprezentance Boris Denič je po porazu v Ukrajini jezen in razočaran, z igralci se je po tekmi resno pogovoril, ostal bo na slovenski klopi.

"Dejstvo je, da se bom moral sestati z igralci in se pogovoriti o celotni zadevi. Ne bom skrival, to bom storil že v današnjih večernih urah in jih vprašal, ali me sploh še želijo na mestu selektorja. Ne želim voditi ekipe, ki ni lačna in na igrišču deluje melanholično. Tukaj smo vsi zaradi tega, ker se želimo uvrstiti na svetovno prvenstvo in olimpijske igre leta 2016, ne pa zaradi tega, ker želim biti selektor. Po večernem sestanku bo vse jasno, nato pa se bom odločil, kaj in kako naprej," je po porazu z ukrajinsko reprezentanco jezen razlagal Denič, sledil je sestanek z igralci, po katerem so sporočili le, da kadrovskih sprememb zaenkrat ne bo. Vsebine pogovorov sicer niso želeli razkriti ne igralci, ne selektor.

"Nismo bili pravi in nismo pokazali igre, ki nas je krasila. Razočarani smo, tega spodrsljaja si ne bi smeli privoščiti, a časa ne moremo zavrteti nazaj. Pred nami so še štiri tekme v prvi polovici januarja. Če želimo do dodatnih kvalifikacij za Katar, potem potrebujemo štiri gladke zmage," je slabo, nenavdahnjeno tekmo ocenil Luka Žvižej, Matej Gaber pa ga je dopolnil: "Na tekmi bi morali zmagati z eno roko, a to se ni zgodilo. Ukrajinci so nas enostavno pretekli, če bi se še enkrat pomerili z njimi, potem bi jih zanesljivo premagali. Moramo gledati naprej, po tem porazu moramo znova stopiti skupaj. Menim, da smo dovolj kakovostni, da se izvijemo iz krize."

Priložnost za popravo vtisa bodo imeli slovenski rokometaši naslednje leto, najprej se bodo dvakrat pomerili z Luksemburžani - prva tekma bo 2. januarja v Luksemburgu, druga dva ali tri dni pozneje v Sloveniji -, nato sledi še gostovanje pri Švicarjih (8. ali 9. januar) ter domača tekma z Ukrajinci (11. ali 12. januar).

V dodatne kvalifikacije se bo uvrstila le prvouvrščena reprezentanca v tej skupini. Po dveh krogih vodi Ukrajina s štirimi točkami, Slovenija in Švica jih imata po dve, Luksemburg pa je brez točk.

Ne spreglejte