Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 21.13

8 let

Čotar: Treba si je naliti čistega vina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tretji zaporedni poraz Krima Mercatorja je očitno znak najgloblje krize slovenskih ter dvakratnih evropskih prvakinj. Kaj se dogaja z ekipo, ki je ponesla sloves slovenskega rokometa po Stari celini?

Na trhlih tleh zmaga s Sävehofom, poraz z Nürnbergom na domačih tleh, kolaps pri Zvezdi v Rusiji, nato se je zgodila še Nemčija. Dva poraza z doslej neznanim Nürnbergom sta Krim Mercator bržkone stala uvrstitve v nadaljnje tekmovanje lige prvakinj. Bleda igra se navkljub drugačnim napovedim ni končala.

"Tekmo smo spet dobro odprli. S številnimi menjavami smo lahko dobro držali tempo Nürnberga, kar so nam mnogi prej očitali. Danes pa je šepala realizacija v napadu. To je bil ključen problem," je na kratko ocenil tekmo Bojan Čotar.

Mlade še niso "ta prave"

Poskusil je vse, menjal veliko, a ne mlada dekleta, niti izkušene igralke niso znale zaključevati.

"Mlade se sicer borijo, tako da jim ne moreš nič očitati. Res pa je, da v težkih trenutkih še ne znajo reagirati. Tako da je vse skupaj malo nepošteno. Delali smo primerjave in ugotovili, da bi te izkušnje v ključnih trenutkih prišle do izraza in bi morale tudi prevesiti tekme. Pač enkrat je bilo, drugič ne. Dejstvo je, da v napadu ni bilo tempa, hitrega prenosa igre. Obramba je sicer opravila svoje delo dosti korektno." Manjkala je kilometrina ter predvsem trezna glava.

"Treba si je naliti čistega vina. Do naslednjih tekem je časa dovolj, treba se bo odločiti kako naprej. Zadnji dve je potrebno odigrati pošteno in ne izgubljati ugleda še naprej. Kaj bo to prineslo, bomo videli," noče razmišljati o kalkulacijah in morebitnih teorijah, da bi se morda le prebile naprej v ligi prvakinj.

Prišel v neprijetnem trenutku

Prvi strokovni mož Krima Mercatorja se zaveda nastale situacije. Na klop Krima je prišel v neprijetnem trenutku, graditi je začel na novo, vprašanje pa je ali bo to tudi nadaljeval.

"Ne razmišljam, da bi dal odstopno izjavo. Za to so zadolženi drugi," ne misli sam odnehati 46-letni Čotar. "Ni me še uspelo narediti tistega, kar sem si zastavil. Mislim, da delam pošteno in korektno, kar pa ni nujno vedno dovolj za uspešen rezultat. Ne bi rad iskal opravičil, a sem pripravljen vztrajati in delati še naprej. Če bodo drugi mnenja, da to kar počnem, opravljam dobro, bom ostal. Če pa bodo drugače ocenili, bo pač tako."

Ni adrenalina

Brez dvoma ekipa Krima Mercatorja ni slaba, a dekleta so delovala togo. Čotar pa je najbolj pogrešal: "Mislim, da je bilo premalo adrenalina. Včasih se šalim in rečem: če bi bil zdrav, bi sto let igral. To je najlepše za športnika. Toliko ur treningov, odrekanja. Normalno je, da si potem želiš od sebe dati vse na tekmi. To najbolj pogrešam," je pogovor za Sportal zaključil Bojan Čotar.

V prihodnjih tednih bo zagotovo jasno, kakšna bo njegova usoda, pa tudi nekaterih igralk, ki bodo bržkone lahko pomahale v slovo Galjevici.

Ne spreglejte