Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2008,
20.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 17. 1. 2008, 20.09

8 let

Češki krst uspešno prestali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska rokometna reprezentanca je z všečno igro prešla prvo oviro na Euru 2008. Češka ni bila kos slovenskim rokometašem, ki bodo tako sedaj lažje zadihali.

Slovenski selektor je za uvod v evropsko prvenstvo na tribuni pustil Jureta Dobelška, kar je bila presenetljiva novica glede na to, da je Velenjčan namenjen tudi za obrambno postavitev 5-1.

Slovenska sedmerka Luka Žvižej-Aleš Pajovič-Uroš Zorman-Matjaž Mlakar-Jure Natek-Vid Kavtičnik-Beno Lapajne ni začela najbolje uvodnega obračuna s Češko. Preko Jana Filipa in Aloisa Mraza je slednja povedla z 2:0, naši fantje so začeli neplodovito in počasi. Kar zapored so zapravili tri napade, medtem pa Čehi trikrat stekli v protinapad. V 10. minuti je na semaforju pisalo že 2:6. Prišel je čas za strah. Ob odličnem Lapajnetu v vratih ter silno razpoloženem Žvižeju, ki je nasprotniku v obrambi kar trikrat ukradel žogo, se je rezultat na semaforju kmalu spremenil. V minuti in pol so tako fantje v slovenskih dresih napravili delni izid 4:0 in prvič izenačili (6:6).

Na krilih Lapajneta in Žvižeja

Selektor Miro Požun je do 14. minute vztrajal z isto ekipo, s tem da sta se v napadu oziroma obrambi menjavala Zorman in Praznik. Potem pa je v igro poslal Miladina Kozlino ter Romana Pungartnika. Slovenci so se v obrambi borili, žoge niso puščali do krožnega napadalca Češke, daleč stran pa so poskušali držati tudi zunanje igralce.

Nekaj ukradenih žog so izkoristili ter prvič na tekmi prešli v vodstvo v 17. minuti po lepi podaji Kozline za hrbtom Žvižeju (9:8), takoj zatem pa še z enim zadetkom levega krila do prednosti +2. Napetost je bila v zraku, a slovenski rokometaši so delovali mirno in preudarno. Na krilih najizkušenejšega v slovenski izbrani vrsti Lapajneta (11 obramb v prvem polčasu) so slovenski reprezentantje lahko prišli do prednosti celo treh zadetkov, tudi s pomočjo učinkovitega Vida Kavtičnika pri izvajanju sedemmetrovk. Dvakrat so imeli Slovenci prednost +3 (15:12, 16:13), a polčas se je po obrambi strela Aleša Pajoviča vratarja Petra Stochla končal z dvema zadetkoma razlike.

Kavtičnik deset od deset

Pred kakšnih 1000 gledalcev je namesto Mlakarja (z dvema izključitvama) drugi del začel Kozomara, sicer pa so naši štartali v isti postavi. Z dvema zadetka Kavtičnika je Slovenija prvič prišla do +4 v 32. minuti (18:14), nato pa je Pajovič še ukradel še žogo in v protinapadu premagal vratarja Stochla za 19:14, nato pa še štirikrat v naslednjih štirih minutah. Neverjeten niz za slovensko prednost s sedmimi goli (23:16 v 36. minuti).

Sledili so krizni trenutki, ko slovensko moštvo v šestih minutah ni moglo zatresti mreže, kar sta s presenetljivo šele prvima goloma kaznovala Karel Nocar ter Michael Bruna. Slovenska prednost se je sicer stopila na tri, a ključni trenutki so pripadli Sloveniji. Dve obrambi sedemmetrovk Gorazda Škofa ter zadetek Uroša Zormana v 51. minuti s šestmetrske črte za 28:23. Zgodba je bila končana. Slovenska barka je s solidno igro ostala na površju ter se podaja v boj s Poljaki. Zanimivo je, da je Kavtičnik zadel vseh 10 strelov s sedmih metrov.


Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte