SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celju zelena luč za SEHA, a z omejitvami

4

termometer

Edini slovenski rokometni klub v Sloveniji, ki si v tem trenutku želi v regionalno ligo SEHA, je Celje Pivovarna Laško. Pri Združenju prvoligašev so mu dali zeleno luč. A v DP bo moral odigrati vse.

Na četrti redni konferenci Združenja so vendarle našli dogovor o morebitnem sodelovanju v regionalni ligi SEHA. Sedemčlanska zasedba od 11 je po razpravi sprejela sklep, po katerem se strinja z vključevanjem v katerakoli regionalna povezovanja, a moštvo, ki se za to odloči, bo moralo odigrati vse tekme rednega dela prvenstva kot končnice.

Zaenkrat je za povezovanje in sodelovanje v regionalni ligi zainteresiran le celjski rokometni klub.

Zgodba za prvoligaše je zaključena

Združenje prvoligašev je s tem zaključilo z zgodbo SEHA lige, o vključevanju pa mora sedaj odločiti Rokometna zveza Slovenije, če bo Celje Pivovarna Laško izrazil jasen interes o tem. "Pogrešam vizijo Rokometne zveze Slovenije, kam naj se pelje in usmeri slovenski rokomet v prihodnosti," je izrazil mnenje direktor Cimosa Kopra Aleš Koršič. Poudaril je še, da bodo spremembe imele širši vpliv, ne le na prvoligaša.

Za sezono 2013/14 nov ustroj lige

Prvoligaši se bodo v prihodnjem mesecu posvetili prihodnosti slovenskega rokometa ter ustroju lige. Po kakšnem sistemu bodo torej tekmovanja v Sloveniji delovala v prihodnje. Slovenski sistem je bolj ali manj isti že vse od osamosvojitve. Nov sistem tekmovanja gre pričakovati šele v sezoni 2013/14.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin