Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
18. 7. 2015,
10.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arthur Patrianova Brazilija reprezentanca

Sobota, 18. 7. 2015, 10.38

7 let, 12 mesecev

Arthur Patrianova: prvi Brazilec, ki bo igral za Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi Brazilec v majici Celja Pivovarne Laško Arthur Patrianova bo moral na svoj debi še počakati.

Arthur Patrianova je rokometaš, ki si bo moral nadeti velike čevlje Ivana Sliškovića. Ta je v Celju v dveh sezonah svoje sposobnosti dodobra postavil v izložbo, posledica pa je bil podpis z Veszpremom, enim najambicioznejših klubov na svetu.

A celjskemu novincu motivov gotovo ne manjka, kar je že dokazal na več načinov. Brazilec v Zlatorog prihaja s statusom reprezentanta. Njegova izbrana vrsta je v Katarju sicer zasedla 16. mesto, a pred tem pripravila Hrvate k mrzličnemu grizenju nohtov, saj so slavili le za zadetek.

Večkrat proti Slovencem

"Celje je zelo dobra ekipa, klub s tradicijo. Tudi v Španiji, kjer sem igral v zadnjih dveh sezonah, smo se pogovarjali o slovenskem rokometu. Proti Sloveniji sem nastopil na svetovnem prvenstvu v Katarju in pred dvema letoma na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bosni. Imel sem tudi druge možnosti za nadaljevanje kariere. A Celje igra hiter in dober rokomet, zato sem se odločil zanj," razlaga 22-letni levi zunanji igralec, ki rad strelja od daleč, a išče tudi krožne napadalce in krila.

Dobra referenca za trenerja Branka Tamšeta je brez dvoma tudi zavzeta igra v obrambi.

V Rdeči dvorani je že bil

A svojih odlik novopečeni Celjan še ne bo mogel pokazati že na začetku sezone, saj je še vedno v fazi rehabilitacije poškodovanega kolena. Na igrišče naj bi se po predvidevanjih vrnil nekje oktobra ali novembra. Se je pa Patrianova vsekakor potrudil s slovenščino, v katero je zagrizel že v Braziliji.

"Dober dan, me veseli, govorim zelo malo slovensko," je stresel iz rokava nekaj fraz in potrdil, da se mu zdi pomembno spoznavanje kulture dežele, v kateri igra. V zadnjih dveh sezonah je spoznaval špansko, saj je igral za La Riojo, s katero je med drugim gostoval v Velenju, in Villo de Arando. Tudi za celjski klub pa je njegov angažma nekaj novega, saj v knežjem mestu do zdaj Brazilca še ni bilo.

Ne spreglejte