Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 4. 2020,
7.34

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Wings for Life World Run

Ponedeljek, 27. 4. 2020, 7.34

3 leta, 10 mesecev

3. maja s štartom ob 13. uri

Globalni tek Wings For Life bo izpeljan, a malo drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Wing For Life | Letošnji globalni tek Wings For Life World Run bo zaradi pandemije potekal v spremenjeni obliki, a še vedno bo. Za dober namen se bo teklo z aplikacijo, in sicer 3. maja s štartom ob 13. uri. | Foto Leo Francis/Red Bull Content Pool

Letošnji globalni tek Wings For Life World Run bo zaradi pandemije potekal v spremenjeni obliki, a še vedno bo. Za dober namen se bo teklo z aplikacijo, in sicer 3. maja s štartom ob 13. uri.

Foto: Leo Francis/Red Bull Content Pool

Letošnji Wings For Life World Run, tek, ki po vsem svetu poteka ob istem času, sredstva, zbrana s štartninami, pa so namenjena humanitarnemu cilju, tudi letos bo, a v drugačni obliki, so sporočili organizatorji. Namesto množičnega dogodka so se odločili za tek v solo izvedbi, s pomočjo aplikacije. Sedma izvedba teka Wings For Life bo 3. maja s štartom ob 13. uri.

Vse od leta 2014 je vsak prvi konec tedna v maju rezerviran za dobrodelni tek Wings For Life World Run. Na njem se tekači po vsem svetu, vsi ob istem času, podajo na drugačen tekaški preizkus, pri katerem ciljna črta v obliki spremljevalnega vozila lovi njih. Najboljši je na koncu namreč tisti, ki ga vozilo dohiti zadnjega.

Nekateri pri tem podirajo svetovne rekorde, drugi lastne, tretji se teka udeležijo zgolj za zabavo ... Vsi pa tečejo še z enim namenom - za tiste, ki tega ne zmorejo. Celoten izkupiček, zbran s plačilom štartnine, je namreč namenjen fundaciji Wings For Life, ki se osredotoča na iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače. 

Lani se je teka v 72 državah po vsem svetu udeležilo več kot 120 tisoč tekačev.

Tudi letos se bo teklo, a ne na organiziranih skupinskih tekih, ampak bo tekel vsak sam, v skladu z lokalnimi predpisi in omejitvami, torej v okviru lastne občine in zunaj javnih površin, a prek mobilne aplikacije, povezane s preostalimi. Aplikacija bo poskrbela tudi za virtualno zasledovalno vozilo, ki bo istočasno lovilo tekače po vsem svetu.

Štart teka Wings For iLife World Run 2020 bo 3. maja ob 13. uri.
Ne spreglejte