SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ultramaratonca Hilarija čaka še 91 občin

1

termometer

Slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij v teh dneh nadaljuje svoj kolesarski podvig 211 lipovih listov za zeleno Slovenijo, v okviru katerega bo prekolesaril vse slovenske občine.

V devetih dneh je obiskal že 120 občin in prevozil okrog 1.600 kilometrov. Kolesariti je začel v torek, 23. julija 2013, v Cerknem, in sicer na točki, kjer se mu je lani med kolesarjenjem pripetila nesreča. Takrat je moral projekt prekiniti, obiskal pa je četrtino vseh slovenskih občin.

Danes, 1. avgusta 2013, bo obiskal Maribor, in sicer bo pred mestno občino predvidoma ob 20.45. Hilarij ob obiskih občin županom oziroma predstavnikom občin simbolno preda zeleno sporočilo iz Srca Slovenije, s katerim opozarja na pomen povezovanja in varovanja okolja. Župani ob sprejemu zelenega ambasadorja na skupen zemljevid Slovenije pritrdijo tudi vsak svoj lipov list. Na svoji poti po Sloveniji Hilarij promovira tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine in bolj zahtevne cestne in gorske kolesarje, saj se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije.

V družbi županov

Nekateri župani se Hilariju v znak podpore pridružijo tudi na kolesu. Danes z njim kolesari župan Dobrovnika Marjan Kardinar, jutri se mu bo za dva celotna dneva s kolesom pridružil župan občine Mengeš in podpredsednik Razvojnega partnerstva središča Slovenije Franc Jerič, del poti pa bosta s Hilarijem odkolesarila tudi župan občine Štore Miran Jurkošek in pa županja Radeč Rafaela Pintarič z električnim kolesom.

Od starodobnikov do harmonikarjev

Ob sprejemih v občinah mu vsak dan pripravijo kakšno prijetno presenečenje, kar ga še dodatno motivira za pot. Zanimiv sprejem je doživel v prekmurski občini Črenšovci, kjer so ga pričakali s starodobnimi kolesi, v Mirni Peči pa so ga pozdravili mladi harmonikarji. Posebej lepo so ga sprejeli tudi v občini Mokronog-Trebelno, kjer so ga na kolesu prek treh občin spremljali člani Kolesarskega kluba Dolenjska Balanca.

Kolesarski podvig 211 lipovih listov za zeleno Slovenijo bo zaključil v soboto, 3. avgusta 2013, v Zagorju ob Savi, od koder je Hilarij doma. Ob 16.15 ga bo na prizorišču na ploščadi pred zagorsko tržnico sprejel župan Matjaž Švagan v okviru prireditve ob praznovanju občinskega praznika. Pozdravila ga bo tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, ki srčno podpira Hilarijeve projekte zaradi njegovega prizadevanja k dvigu kakovosti življenja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin