Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2015,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

fitnes

Torek, 31. 3. 2015, 16.00

6 let, 6 mesecev

Tudi domača fitnes oprema lahko prinese odlične rezultate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fitnes na domu je najprijetnejši in pogosto tudi najcenejši način za redno telesno vadbo.

S kakovostno fitnes opremo lahko telovadite doma, brez pogledov, ocenjevanja in čakanja na ponavadi ne preveč snažne fitnes pripomočke. Dobra fitnes oprema je dolgoročna investicija, ki vam prihrani čas, denar in energijo – še posebej če jo bo uporabljala vsa družina.

Če ste začetniki ali pred nakupom svoje prve naprave …

Na trgu lahko najdete na stotine pripomočkov za kardio vadbo in krepitev posameznih mišičnih skupin, pa tudi za jogo, pilates, raztezanje in pasivno vadbo.

Če se izgubljate v množici številnih naprav in fitnes pripomočkov, je vaša izbira najprej odvisna od tega, ali se z določeno vadbo že ukvarjate ali se z nakupom pripomočka želite motivirati, da bi sploh začeli vaditi.

Če spadate v drugo skupino, vam svetujemo, da se najprej preizkusite v določenem športu. Razmišljate o sobnem kolesu? Potem najprej nekaj časa kolesarite na običajnem kolesu. Tekalna steza? Poskusite teči vsak dan vsaj kak teden. Naprave za krepitev trebušnih mišic? Poskusite vsak dan narediti nekaj trebušnjakov. Vas zanimajo eliptiki, različne multifunkcijske naprave? Preizkusite jih v lokalnem fitnes centru ali pri prijateljih. Šele ko ugotovite, da vam določena vadba najbolj ustreza in vas hkrati veseli, je čas za nakup ustrezne fitnes opreme. V nasprotnem primeru boste kupili samo stojalo za obleke.

Naslednji korak pred nakupom opreme je določitev cilja. Verjetno nihče izmed nas ne vadi samo zato, da vadi. Vsaka vadba ima svoj cilj, pa naj bo to hujšanje, oblikovanje postave, grajenje mišic, okrevanje po bolezni, krepitev kondicije … Ker so fitnes naprave različne, prav nobena izmed njih ne more zadostiti vsem naštetim ciljem. Za več konkretnih nasvetov, kako varno in zagotovo doseči cilj, poglejte to povezavo.

Naredite si seznam zahtev Ko določite cilje, se lahko začnete konkretneje odločati za ustrezno napravo. Pred nakupom si zapišite še, katerim zahtevam mora vaša nova naprava ustrezati. • Jo boste uporabljali samo vi ali tudi člani vaše družine? V tem primeru mora biti naprava prilagodljiva za različne velikosti in telesne mase. • Ali vam naprava ponuja več težavnostnih stopenj? Mišice se hitro navadijo na določeno stopnjo, zato poskrbite za vedno bolj zahteven trening. Pri preprostejših pripomočkih si priskrbite ustrezen program vadbe (recimo za pilates). • Ali naprava omogoča merjenje in spremljanje vašega napredka? • Ali lahko napravo sami premikate po prostoru, če je to potrebno? • Ali imate dovolj prostora, je naprava zložljiva in kje jo boste shranjevali?

Bogat izbor fitnes opreme v e-trgovini LiveActive

Ustrezno napravo ste našli, določili ste tudi cilj in preverili, kako se določena naprava umešča v vaš življenjski prostor. Zdaj je čas, da si izberete fitnes opremo, ki vas bo razveseljevala še mnoga leta ter vam pomagala do sanjske postave, boljše kondicije in počutja. Obiščite spletno trgovino LiveActive (www.liveactive.si), kjer vas čaka več kot 500 izdelkov za fitnes in prosti čas.

Vsak dan je dober dan za vadbo, zato si prihranite izgovore ter raje obujte športne copate in v akcijo. Boste videli, kako hitro in mimogrede boste občutno izboljšali svoj videz in počutje. In to kar doma.

Ne spreglejte