Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 11. 2013,
14.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 13. 11. 2013, 14.50

8 let, 1 mesec

Trud, ki ste ga vložili v Oviratlon, je obrodil sadove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Otroški oddelek URI - Soča je dobil v uporabo projektor za interaktivno tablo, sredstvo zanj pa je na letošnjem oviratlonu zbralo Športno društvo Oviratlon.

To je že druga donacija, ki so jo oviratlonci namenili otrokom na rehabilitaciji v URI – Soča. Z letos doniranimi sredstvi so na otroškem oddelku URI – Soča kupili projektor za interaktivno tablo v bolnišnični šoli, ki tam deluje pod okriljem OŠ Ledina. S pomočjo projektorja delo na interaktivni tabli poteka bolj kakovostno in učinkovito, saj omogoča boljšo tabelsko sliko. Na ta način otroci, ki daljši čas preživijo v bolnišnici in tam izpolnjujejo tudi učne obveznosti, lažje spremljajo pouk in si pridobivajo nova znanja. Del donacije pa je URI – Soča namenila za nakup športnih pripomočkov za izvajanje prilagojenih športnih aktivnosti v procesu rehabilitacije.

Športno društvo Oviratlon je že drugo leto zapored en evro od vsake prijavnine na oviratlon podarilo URI – Soča. S sredstvi, zbranimi na lanskem oviratlonu, so pripomogli k nakupu plezalne stene v glavni telovadnici URI – Soča, ki je v procesu rehabilitacije izjemno koristen pripomoček tako za otroke kot za odrasle rehabilitirance (preostala sredstva, potrebna za nakup plezalne stene, je URI – Soča podarila Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica). V Športnem društvu Oviratlon si želijo, da bi obe donaciji pripomogli k še boljši in čim hitrejši rehabilitaciji vseh, ki jim URI – Soča v tem procesu pomaga, ter da bi se dozdajšnje sodelovanje, ki so ga obe leti kronali z organizacijo mini oviratlona, na katerem so otrokom iz URI – Soča ovire pomagali premagovati uspešni slovenski športniki in drugi znani Slovenci, nadaljevalo tudi v prihodnje.

Otroci, ki so na rehabilitaciji na otroškem oddelku URI – Soča, so se ob predaji projektorja preizkusili še na poligonu z ovirami in tako dokazali, da se je s skupnimi močmi in pravo spodbudo, kot velja tudi za velike oviratlonce, mogoče spopasti s prav vsakim izzivom.

Ne spreglejte