Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
10.33

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 13. 9. 2012, 10.33

7 let, 1 mesec

Štajerska prestolnica v znamenju 3. Eko maratona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Leto je naokoli in čas je za novi Eko maraton, ki bo ljubitelje vrtenja pedal v soboto, 15. septembra, popeljal tako po Sloveniji kot Avstriji. Dan kasneje bodo nastopili tekači.

Prihajajoči vikend bo Maribor kolesarsko-tekaško obarvan, na sporedu bo namreč 3. Eko maraton Maribor. Organizatorji Agencija SEM v sodelovanju z Mestno občino Maribor želi z dvodnevno rekreativno prireditvijo aktivirati široko športno–rekreativno ciljno skupino na temelju zdravega načina življenja in spoštljivega odnosa do narave.

Kolesarska sobota

Tudi letos so prireditelji poskrbeli, da bodo na svoj račun prišli tako ljubitelji teka kot kolesarstva. Sobota, 15. septembra, bo namenjena kolesarjem, ki jih bosta na štartu na Titovi cesti pričakali dve trasi. Ob 10.00 se bodo lahko podali na krajši, 70-kilometrski, maraton, privrženci daljših razdalj pa bodo uro prej, ob 9.00, krenili 114 kilometrom naproti. Kolesarji bodo na progi opravili tudi z nekaj vzponi, in sicer bodo tisti na krajšem maratonu premagovali vzpon na Kozjak in Činžat. Kolesarji na daljši trasi pa bodo morali opraviti še z vzponoma na Radeljski prelaz in Ribnico na Pohorju, kjer bo tudi gorski cilj. Lansko leto je s kolesarskim maratonom najhitreje opravil Igor Kopše, ki je v cilj 114-kilometrskega maratona prikolesarill s časom 2;54:06,2, pri dekletih je bila najhitrejša Ajda Opeka, ki je ciljno črto prečkala s časom 3;10:09,4.

Nedelja v znamenju tekačev

V nedeljo, 16. septembra, bodo mariborske ulice zasedli tekači. Tudi oni bodo lahko izbirali med dvema razdaljama, in sicer bodo odtekli 10 ali 21 kilometrov. Tekači na obeh razdaljah bodo s Titove ceste v Mariboru štartali ob 10.00, polmaratonce bo dokaj razgibana proga popeljala skozi večino mariborskih mestnih predelov, kar štirikrat bodo prečkali tudi Dravo. Lani sta na polmaratonu slavila Mario Vračič in Daneja Grandovec, z 10 kilometri pa sta najhitreje opravila Vid Zevnik in Lidija Cerkovnik. A v nedeljo bodo zmagovalci prav vsi, ki se bodo lotili katere izmed dveh razdalj, saj bodo s tekom dokazali, da podpirajo vrednote 3. Eko maratona Maribor.

Letos tudi duatlon in Team Challenge Organizatorji so pripravili tudi dve programski novosti, in sicer se bodo ljubitelji kolesarstva in teka lahko pomerili še na duatlonu, ki ga sestavljata 114-kilometrska sobotna kolesarska dirka in 10-kilometrski nedeljski tek. Prijatelji, znanci, sorodniki ali sodelavci pa se bodo lahko podali na ekipno tekmovanje, sestavljeno iz 114-kilometrskega sobotnega kolesarjenja ter 10 in 21-kilometrskega nedeljskega teka. Torej trije tekmovalci, vsak lahko tekmuje le v eni disciplini, se bodo potegovali za najnižji skupen čas in posledično najvišjo uvrstitev.

Podrobneje o programu, načinu prijav in zanimivostih mariborskega športnega vikenda lahko preberete na 3. Eko maraton Maribor.

Ne spreglejte