Pred vrati je peti maraton Kostel

V Fari pri Kostelu prirejajo že 5. kolesarski maraton Kostel, na katerem bodo v soboto, 23. junija, ob dolini reke Kolpe zakolesarili tako najmlajši kot izkušeni kolesarji.

1 / 2

Foto: KK Encijan

2 / 2

Foto: KK Encijan

Kolesarski klub Encijan v sodelovanju s Športnim društvom SIBOR v soboto, 23. junija, organizira že 5. kolesarski maraton Kostel - Costella. Gre za športno-rekreacijsko prireditev, ki bo potekala po dolini reke Kolpe in njeni okolici. Kolesarska prireditev je namenjena tako tekmovalnim kot rekreacijskim kolesarjem, saj sta pripravljeni trasi dveh težavnostnih stopenj. Poleg omenjenih tras pa bodo svojo traso imeli tudi otroci, saj so organizatorji z otroškim poligonom poskrbeli tudi za njih. Tako bodo otroci na prireditvenem prostoru pred OŠ Fara ob 11.00 spoznavali pravila varne vožnje s kolesom, se pomerili v spretnostni vožnji in se na koncu v spremstvu policistov odpeljali še na dvokilometrski mini maraton.

Prireditev, ki je vključena v akcijo Slovenija Kolesari 2012, pa bo, kot rečeno, postregla tudi z maratonoma. Veliki maraton, ki je rekreativno-tekmovalne narave, je namenjen dobro pripravljenim kolesarjem. Na 82-kilometrski razgibani asfaltirani progi bodo kolesarji premagali 900 metrov višinske razlike in tekmovalni vzpon z višinsko razliko 400 metrov in dolžino 11 kilometrov.

Trasa Velikega maratona (82 kilometrov): Fara–Bilpa–Dol–Predgrad–Videm–Rajndol–Mozelj–Livold–Štalcerji–Kočevska Reka–Borovec–Dolenja Briga–Banja Loka–Fara.

Tekmovalni del Velikega maratona (11 kilometrov): Dol–Predgrad–Brezovica–Videm.

Mali maraton v dolžini 46 kilometrov je netekmovalne narave in je namenjen rekreativnim kolesarjem, ki bodo v soboto zapeljali po dolini Kolpe od Fare do Kota in ob Kolpi nazaj. Zahtevnost v celoti asfaltirane proge je lahka, večji del poti se kolesari po ravnini, povprečna hitrost je 25 kilometrov.

Trasa Malega maratona (46 kilometrov): Fara–Bilpa–Dol–Kot–Dol–Bilpa–Fara.

Na kolesarski maraton, ki poteka že peto leto in tako postaja tradicionalen, kar potrjuje tudi vedno večja udeležba (na prvem maratonu je kolesarilo 150 kolesarjev, na lanskem že 360), se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali tudi na dan prireditve.

Več o 5. Kolesarskem maratonu Kostel in načinu prijave si lahko preberete na 5. maraton Kostel.

Program 5. Kolesarskega maratona Kostel (sobota, 23. junij, Fara):

- 8.00-9.30: akreditacija udeležencev, zbiranje prijav na štartnem prostoru, - 10.00: štart velikega maratona, - 10.30: štart malega maratona, - 11.00: začetek otroškega poligona, - 13.00: spremljevalni program.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano