Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
8. 5. 2015,
23.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 8. 5. 2015, 23.09

6 let, 7 mesecev

Nanos pobral vse na teku trojk, Sportalov novinar med deseterico (video, foto)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 59. teku trojk v Ljubljani je športno društvo iz Podnanosa uprizorilo pravo prevlado na 29 kilometrov. Zmaga na 12,5 km je pripadla Tonetu Kosmaču in druščini. Vseh trojk skupaj je bilo kar 2.058.

Na 29 kilometrov so slavo zmagovalcev v vseh treh konkurencah - moške, ženske in mešane trojke - poželi člani športnega društva Nanos iz Podnanosa. Nejc Lokar, Marko Tratnik in Tomaž Ferjančič so bili člani zmagovite moške trojke. "Lani sem dobesedno pregorel. Komaj sem prisopihal v cilj. Tokrat nisem ponovil napake, nisem bil najšibkejša točka. Imeli smo tri minute prednosti, zato se s tekmeci nismo obremenjevali," je razložil Tomaž, ki na teden preteče med 70 in 100 kilometri. Raje kot klance pa ima ravnine.

Tekaško prevlado Vipavske doline so nadaljevala dekleta, in to kljub temu, da so na kratko zatavala v napačno smer. "Najprej smo šle malo hitreje, kar se je kasneje poznalo. Enkrat med tekom smo se izgubile, ker je bilo označeno bolj tako … A so nam fantje ob progi pomagali in nam pokazali pravo smer. Vse tri vadimo kar resno, vsak dan. ŠD Nanos 'razura'," je bila zadovoljna Lucija Krkoč.

"Nekdo je imel težave, a to nisem bil jaz"

Med fanti na 12,5 kilometra, kjer je bila udeležba pričakovano najbolj množična, je slavila trojka Kejžar team, na čelu s prekaljenim in odličnim Tonetom Kosmačem. "Vedel sem, da bo šlo na tesno, ker poznam vse tekmovalce. Po najboljših močeh sem skušal pomagati ostalima dvema. Na koncu se je izplačalo, zmagali smo. To je bil zame dober trening. S časom (40:58, op. a.) smo zadovoljni. Res pa je, da se proga skozi leta nekoliko spreminja," je v cilju dejal Kosmač.

Med prvo deseterico pa je bila tudi trojka (GiBit) novinarja Sportala Petra Kastelica, ki je s progo opravila v nekaj več kot 46 minutah.

"Nekdo od trojke, to nisem bil jaz (smeh), je imel v klanec nekaj težav, zato sem mu pomagal. Eden od tekačev je pobegnil nekoliko naprej, kar mi ni najbolj všeč. Vendarle gre za tek trojk, zato bi morali teči skupaj. Slišal jih bo (smeh). Začeli smo nekje med tretjim in osmim mestom, potem so se zgodile omenjene težave in so nas nekateri prehiteli. Ker sem na dopustu nekoliko 'zabušaval', sem se bal, da bom najšibkejši člen, a se to ni zgodilo," je bil kot ponavadi šaljivo razpoložen Kastelic, ki je s svojo ekipo končal na devetem mestu, okrog pet minut za zmagovalci.

S progo sta se uspešno spopadla tudi urednik Planet Siol.net Uroš Urbas in še en sportalovec Boštjan Boh.

V ženski konkurenci na 12,5 kilometra, slavile so 3 hitre, pa je bil zmagovalni čas malo čez 52 minut. "V trojki smo dve atletinji in ena nekdanja atletinja, tako da smo si zmage res želele. Pogoji so bili dobri, proga je bila tudi v redu, veliko je sicer klanca. S kolegico več tečeva na stezi. Zato je sprememba prijala," je povedala tretjina trojke Mateja Adrović.

Tek trojk skozi tvite:

Ne spreglejte