SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na pomurskih ravnicah bo tekel tudi aktualni olimpijski prvak v teku na smučeh

3

termometer

Jurij Tepeš, Vesna Fabjan, Katja Višnar in Ola Vigen Hattestadt, aktualni olimpijski prvak v teku na smučeh, so se znašli na štartni listi letošnjega Maratona treh src. Preverili smo, zakaj.

Tekaške prireditve privabljajo vedno več znanih obrazov, tudi v Radencih ni nič drugače. Na 35. Maratonu treh src bo tako sodelovala večina predstavnikov slovenske nordijske reprezentance.

Med 5600-glavo množico tekačev se bodo pomešala imena, ki smo jih bolj vajeni spremljati v obdobju postavljanja snežakov in dričanja s sanmi kot pa v obdobju konkretnega lova na sončne žarke.

Na štartni listi največje tekaške prireditve v vzhodni Sloveniji so tako smučarska tekačica Vesna Fabjan, dobitnica bronaste olimpijske medalje iz Sočija, Jurij Tepeš, uspešni smučarski letalec z izrazitim občutkom za polete, Katja Višnar, odlična smučarska tekačica z začasnim prebivališčem na Norveškem, njen partner Ola Vigen Hattestadt, aktualni olimpijski prvak v teku na smučeh, ter številni drugi. Če ne bodo tekli, kot bodo to počeli še Lea Einfalt, smučarska tekačica, naklonjena gorskim tekom, ki je prijavljena na mali maraton, smučarska skakalka Eva Logar in tekačice Anamarija Lampič, Alenka Čebašek in Nika Razinger, pa bodo podeljevali medalje.

Po besedah Marka Pintariča iz organizacijske ekipe maratona Radenci bodo v cilju z medaljami razveseljevali Peter Prevc, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, Jaka Hvala, Špela Rogelj, Maja Vtič, Katja Požun in Anja Tepeš, kar pa je tudi podatek, ki bo razveselil marsikaterega zasopihanega udeleženca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin