SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anketa: Zanimivo, najljubša rekreativna dejavnost Slovencev je …

3

termometer

 | Foto:
Slovenci po podatkih javnomnenjske raziskave Episcentra, na prvo mesto med rekreativnimi dejavnostmi uvrščajo hojo. Kot najljubšo rekreativno dejavnost jo je izpostavilo kar 29,5 odstotka vprašanih.

Zanimiv je tudi podatek, ki ga je v telefonski javnomnenjski raziskavi na vzorcu 698 vprašanih za Planet Siol.net izvedela agencija Episcenter, da se velik delež anketirancev, in sicer 12,9 odstotka, ne ukvarja z nobeno od rekreativnih dejavnosti.

Hoji kot najbolj priljubljeni rekreativni dejavnosti z 10,7 odstotka sledi pohodništvo, tik za njim na 3. mestu je z 10,5 odstotka kolesarjenje.

V nasprotju s pričakovanji je tek kot rekreacija z 8,5 odstotka pristal šele na 4. mestu, medtem ko so si 5. mesto s 6,5 odstotka razdelili drugi športi, kot so rolanje, ples, borilne športe, plezanje, golf, badminton, odbojka in drugo.

Malenkost manj se anketiranci navdušujejo nad nogometom (5,9 odstotka), vodenimi vadbami, kot so aerobika, joga in pilates, ki jih rekreativno izvaja 4,5 odstotka vprašanih, košarko (3,9 odstotka vprašanih), plavanjem (2,7 odstotka) in smučanjem (2,6 odstotka).

Povsem na dno najbolj priljubljenih rekreativnih dejavnosti so anketiranci uvrstili tenis, s katerim se rekreativno ukvarja 1,5 odstotka vprašanih, in fitnes, ki ga rekreativno izvaja 1,1 odstotka anketirancev.

Anketo so opravili med 9. in 18. oktobrom 2013 na vzorcu 698 anketirancev, ki je reprezentativen in utežen po demografskih spremenljivkah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin