SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

10 dejstev ki jih morate vedeti o teku Wings for Life World Run

4

termometer

Do teka for Life World Run, na katerem bo na desettisoče ljudi teklo za tiste, ki tega ne morejo, in pomagalo zbrati sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače, nas ločijo le še 3 dnevi.

1. Tek se bo na 34 trasah po vsem svetu začel v nedeljo, 4. maja, ob natanko istem času. V Sloveniji se bo začel točno ob 12. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

2. Štart bo omogočen tudi vsem staršem z otroki invalidi in tistim z otroki v vozičkih. Štartali bodo z zadnje cone, tekli pa bodo lahko do prve okrepčevalnice, ki je na 5 km, kjer bomo zagotovili ustrezen prevoz nazaj na štart.

3. Tekmovalci bodo svojo štartno številko lahko prevzeli v nedeljo, 4. maja, med 8. uro in 11.30 v prijavnem šotoru na Kongresnem trgu v Ljubljani.

4. Posebnost teka je premikajoča se ciljna črta v obliki zasledovalnih vozil, ki bodo štartala 30 minut po uradnem začetku teka in lovila tekače. Pri tem bodo v vnaprej določenih intervalih pospeševala. Ko bo vozilo tekača prehitelo, bo to zanj pomenilo konec tekmovanja. 5. Ob trasi bodo na vsakih 5 km postavljene okrepčevalnice, ki bodo nudile vodo za osvežitev, pitno vodo, energijsko pijačo red bull, energetik (Enervit), sladkor v kockah in sadje (banane).

6. Tekače, ki jim bo uspelo priti do Kamnika, bo na glavnem trgu pričakala glasbena skupina Calypso, Za njihovo moč bodo poskrbeli gostinci projekta Okusi Kamnika in podeželje v mestu.

7. Za vse tekače, ki jih bo prehitelo zasledovalno vozilo, bo organiziran prevoz nazaj na Kongresni trg.

8. Slovenska zmagovalca, najboljšo žensko in najboljšega moškega, bodo organizatorji za nagrado naslednje leto odpeljali na lokacijo Wings for Life World Run, ki si jo bosta izbrala. Prihodnje leto bo tek znova organiziran tudi v Ljubljani. 9. Kliknite za seznam cest trase

10. Kliknite za seznam cestnih zapor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin