Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 3. 2021,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

NK Koper NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 11. 3. 2021, 19.20

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Maribor : Koper

Zimzeleni Tavares junak Maribora, ki ga je jezil sodnik #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Maribor Marcos Tavares | Marcos Tavares je dokazal, da še ni za v staro šaro. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Marcos Tavares je dokazal, da še ni za v staro šaro.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši Maribora so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper s 4:2 (1:1).

Nardin Mulahusejnović
Sportal Maribor po preobratu ostaja blizu Olimpije, nova klofuta za prvake #video

Koprčani so tekmo v Ljudskem vrtu bolje odprli in prišli v 14. minuti do enajstmetrovke, ko je v "sendviču" Luke Uskokovića in Jana Mlakarja pred vrati padel Nardin Mulahusejnović. Ta je sam prevzel odgovornost za strel z bele pike in tudi zanesljivo zadel za svoj enajsti gol sezone in nov prevzem vodstva na lestvici strelcev.

V 18. minuti pa so tudi domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je Nikola Krajinović odrinil Aleksa Pihlerja, a se takrat sodniki niso oglasili. Je pa izkušeni Marcos Tavares z volejem iz bližine izenačil v 35. minuti in tako dosegel svoj 156. prvoligaški gol.

V drugem polčasu je v 48. minuti z glavo poskusil Pihler, a je bil Ivan Vargić pripravljen, na drugi strani je v 58. minuti nenatančno meril Darko Mišić. V 61. minuti pa so pritisk unovčili domači nogometaši, po kotu je Tavares žogo z glavo vrnil pred gol, kjer je bil Pihler, ki je z glavo zadel za 2:1.

Zadetek Tavaresa, ki je obrnil tekmo:

Malce pozneje je iz obrata poskusil Jan Repas, čigar strel pa je Vargić obranil in žogo odbil v kot, takoj zatem pa je po kotu žoga pred golom v hrbet zadela Žana Žužka in končala v mreži za vodstvo Maribora s 3:1.

V 69. minuti se je moral izkazati Vargić po poskusu Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora, v 72. minuti pa so se Koprčani vrnili v igro, ko je po Krajinovićevi podaji z leve strani pred golom žogo v mrežo preusmeril Claudio Spinelli.

Toda primorske upe je hitro pokopal Jan Mlakar, ki je le dve minuti pozneje z roba kazenskega prostora z natančnim strelom malce z leve v daljši kot ugnal Vargića za 4:2 za svoj osmi gol sezone.

V 80. minuti je Spinelli s strelom z glavo po prostem strelu le za malo zgrešil cilj, malce pred koncem tekme pa je pri Mariboru prve minute v prvoligaški konkurenci dobil 17-letni Gal Gorenak.

Maribor bo v 27. krogu v nedeljo gostoval v Murski Soboti, Koper pa bo gostil Celje.

Maribor : Koper 4:2 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Perić, Vukan, Mežnar.

Strelci: 0:1 Mulahusejnović (14./11 m), 1:1 Tavares (35.), 2:1 Pihler (61.), 3:1 Žužek (65./avtogol), 3:2 Spinelli (72.), 4:2 Mlakar (74.).

Maribor: Jug, Klinar, Martinović, Uskoković, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Repas, Matko (od 78. Bajde), Tavares (od 62. Kronaveter), Mlakar (od 88. Gorenak).

Koper: Vargić, Žužek (od 76. Palčič), Rajčević, Cerovec, Mišić, Dodlek, Jelić Balta (od 66. Stevanović), Krajinović, Knežević, Barišić (od 76. Vršič), Mulahusejnović (od 66. Spinelli).

Rumeni kartoni: Vrhovec, Uskoković, Kolmanič; Krajinović, Žužek, Jelić Balta, Dodlek.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Ljudskem vrtu:

Konec tekme v Ljudskem vrtu!

88. minuta: Nov mejnik. Prvič je v vijoličastem dresu dobil priložnost 17-letni Gal Gorenak, zamenjal je Mlakarja.

74. minuta: GOOOL! 4:2! Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je Mariborčane spet v vodstvo za dva zadetka popeljal Jan Mlakar. Klinar je lepo opazil odličnega napadalca, ki je natančno pomeril in matiral Vargića.

Zadetek Mlakarja:

72. minuta: GOOOL! 3:2! Koper je zadel še drugič. Po podaji Krajinovića je v polno zadel rezervist Spinelli, ki je v igro vstopil le pet minut prej. Uskoković se je nerazumljivo sklonil, Argentinec pa je žogo brez težav porinil za hrbet Juga.

Zadetek Spinellija:



69. minuta: Razpad sistema pri Kopru, ki je v obrambi povsem popustil. Do strela je prišel Kronaveter, Vargić pa je s skrajnimi močmi preprečil nov zadetek domačih. Krona je nekaj sekund kasneje poskušal s prostega strela, tudi ta strel je Vargić uspel odbiti.

64. minuta: GOOOL! 3:1! Maribor je še povišal prednost. Po udarcu s kota je žoga pri boju z Matkom zadela branilca Žužka, ki je nesrečno premagal svojega vratarja. Štajerci so na pragu zelo pomembne zmage.

Avtogol Žužka:

62. minuta: Prva menjava pri Mariboru. Trener Saša Gajser je kapetana Tavaresa zamenjal z Rokom Kronavetrom.

62. minuta: GOOOL! 2:1! Velik preobrat Maribora. Zanimivo akcija se je spet začela po udarcu s kota. Po podaji se je vratar Vargić izgubil v prostoru, Pihler pa je po podaji Tavaresa z glavo zadel za vodstvo.

Zadetek Pihlerja:

48. minuta: Prva strel v drugem polčasu! Po predložku Kolmaniča je z glavo udaril Pihler, a je bil Vargić na mestu. Koper se je ubranil.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa v Ljudskem vrtu!

35. minuta: GOOOL! 1:1! V Ljudskem vrtu je 1:1. Tudi tudi tukaj se je vse začelo po kotu, ki je bil roko na srce zelo slabo izveden, a s spodrsnilo je tudi nogometašu Kopra, zato je do strela prišel Repas. Njegov strel je obramba Kopra še ustavila, nato pa je žogo prišla do Marcosa Tavaresa, ki je priložnost hladnokrvno izkoristil. To je bil njegov že njegov 156. ligaški zadetek. Malce je dišalo tudi po prepovedanem položaju, a sodniki so menili, da je bilo vse po pravilih. 

Zadetek Tavaresa:

Je bil Marcos Tavares pri zadetku v prepovedanem položaju?

  • Da.
    36,91 %
    117 glasov
  • Ne.
    63,09 %
    200 glasov
Oddanih 317 glasov

17. minuta: Sporno je bilo tudi v kazenskem prostoru Kopra. Krajinović je s telesom zrušil šibkejšega Pihlerja, a Perićeva piščalka je v tem primeru ostala tiho. V našem studiu je gost Janko Irgolič dejal, da je bila to čista enajstmetrovka. "Tukaj se vidi, za koga navija, bom kar tako povedal. To ni dobro za nogomet," je dejal Irgolič, ki je dela, če bil prekršek nad Mulahusejnović, je bil tudi nad Pihlerjem.

Sporna situacija v kazenskem prostoru Kopra:

Je Krajinović storil prekršek nad Pihlerjem?

  • Da.
    69,70 %
    92 glasov
  • Ne.
    30,30 %
    40 glasov
Oddanih 132 glasov

13. minuta: GOOOL! 0:1! Koper vodi v Ljudskem vrtu! Vse skupaj je zakuhal Vrhovec, ki je pri poskus izbijanja povsem zgrešil žogo, v nadaljevanju pa je branilec Uskoković  od zadaj malce potegnil Mulahusejnovića. Sodnik Dragoslav Perić je po krajšem premisleku pokazal na belo točko. Mariborčani so protestirali, a ostalo je pri prvi odločitvi, enajstmetrovko pa je kar sam v zadetek pretopil nekdanji član vijolične zasedbe Mulahusejnović. Ali je bil storjen prekršek za enajstmetrovko ali ne, presodite sami. Mi vemo le, da je v Ljudskem vrtu 1:0 za goste iz Kopra.

Enajstmetrovka in vodstvo Kopra:

Je bil nad Mulahusejnovićem storjen prekršek za najstrožjo kazen?

  • Da.
    45,80 %
    131 glasov
  • Ne.
    54,20 %
    155 glasov
Oddanih 286 glasov

Začetek tekme v Ljudskem vrtu!

Začetni postavi v Ljudskem vrtu:

Vijol’čnih 11: Maribor – Koper. Ljudski vrt, ob 17.15. Klop: Handanović, Koblar, Felipe Santos, Guerrico, Cretu, Gorenak, Kotnik, Bajde, Kronaveter. #GremoMaribor #MiSkupajEnoSmo #PLTS

Objavil/a NK Maribor dne Četrtek, 11. marec 2021

Začetnih 11 za tekmo z Mariborom🟡🔵#FORZAKOPER KLOP: Adam, Guberac, Viler, Vršič, Jozinović, Palčič, Mittendorfer, Stevanović, Spinelli

Objavil/a FC Koper dne Četrtek, 11. marec 2021

Pred tekmo:

Nekdanji napadalec Maribora Nardin Mulahusejnović se vrača v Ljudski vrt kot najboljši strelec PLTS. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nekdanji napadalec Maribora Nardin Mulahusejnović se vrača v Ljudski vrt kot najboljši strelec PLTS. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Pester 26. krog, ki bo poskušal navduševati ljubitelje prvoligaškega nogometa med tednom, se bo končal v Ljudskem vrtu. Stadion, ki bo čez dva tedna prizorišče tekme ob odprtju Eura do 21 let med slovenskimi in španskimi upi, bo v četrtek ob 17.15 priča vedno zanimivemu spopadu med Mariborom in Koprom. V vrstah gostov ne manjka starih znancev vijolic. Prvič, odkar je zapustil Ljudski vrt, bo v mestu ob Dravi gostoval Mitja Viler, poleg njega so vijolični dres v karieri nosili tudi Aleksander Rajčević, Dare Vršič, Matej Palčič, Timotej Dodlek in Nardin Mulahusejnović, trenutno tudi prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije.

Mariborčani bodo pogrešali poškodovanega Špira Peričića, ki se bo tako vrnil na igrišče po reprezentančnem premoru, začasni trener Saša Gajser, ki se mu je pridružil tako nekdanji nogometaš Maribora kot tudi Kopra Aleš Mertelj, pa bo poskušal predramiti napad, ki je po začetni eksploziji na Krasu (4:0) proti Olimpiji in Gorici zbral "le" dva zadetka, kar je premalo za šampionske ambicije vijolic. "Potrebujemo poln izkupiček, remiji ne bodo prinesli lovorike. Namen je jasen: čim prej moramo začeti zmagovati," sporoča kapetan Maribora (če ne igra Marcos Tavares) Aleks Pihler.

Pri gostih bosta zaradi kazni manjkala Mihail Caimacov in Marko Pejić, trener Rodolfo Vanoli pa upa, da bo lahko Vršič odpravil zdravstvene težave do dvoboja na Štajerskem. "Zdi se mi, da na gostovanjih bolje igramo. Gremo naprej," je po porazu z Domžalami ponudil zanimivo iztočnico Rajčević, še eden izmed nogometašev Kopra, ki jih navijači Maribora nosijo globoko v srcu.

 

Ne spreglejte