Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 12. 2020,
17.05

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Koper NK Domžale Gregor Sikošek

Sobota, 5. 12. 2020, 17.05

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Domžale : Koper

Rajčević preprečil, da bi Sikoškov gol kariere odločil zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Domžale, NK Koper, december 2020 | Veselje Gregorja Sikoška po mojstrskem golu, za katerega je poskrbel v 21. minuti. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Veselje Gregorja Sikoška po mojstrskem golu, za katerega je poskrbel v 21. minuti.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Domžal in Kopra so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Za Domžale je z mojstrskim golom v prvem polčasu zadel Gregor Sikošek, Koper pa je tik pred koncem tekme pred porazom rešil Aleksander Rajčević.

Sportal Maribor z igralcem manj skočil na vrh, Olimpija v Celju pustila dve točki

Domžalčani so bili dolgo na dobri poti proti tretji zaporedni zmagi, a v 83. minuti prejeli zadetek, ki jim je odvzel dve točki, tako da za Koprom še naprej zaostajajo za sedem točk. Koper, ki je šestič v sezoni igral neodločeno, je po slabem prvem polčasu v drugem pokazal boljšo predstavo, na koncu pa bi lahko celo zmagal, a je skupaj z Olimpijinim Đorđejem Ivanovićem vodilni strelec lige Nardin Mulahusejnović zgrešil globoko v sodniškem dodatku.

Domžalčani so v prvem polčasu pokazali več kot tekmeci iz Kopra in so zasluženo dobili ta del igre. Prvič so malce nevarneje zagrozili v deveti minuti po prostem strelu Senijada Ibričića z 18 metrov, povedli pa so v 21. minuti.

Takrat sta najprej iz bližine zapovrstjo poskusila Arnel jakupović in Janez Pišek, Ivan Vargić je obakrat posredoval, a takoj zatem je žoga prišla na rob kazenskega prostora, od koder jo je z volejem pod prečko poslal Gregor Sikošek.

Malce pozneje je Vargić posredoval po poskusu Tamarja Svetlina, edini omembe vreden strel gostov pa je bil v 26. minuti, ko je previsoko meril Claudio Spinelli.

NK Domžale, NK Koper, december 2020 | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V 54. minuti je znova dobro posredoval Vargić po poskusu Zenija Husmanija s 15 metrov, tudi sicer pa so še naprej v polju prevladovali domači nogometaši, Koprčani pa so delovali bolj v slogu (meglenega in deževnega) vremena. Tudi zato je Miran Srebrnič v 59. minuti poslal v igro Dareta Vršiča.

Toda v 66. minuti je bil v glavni akciji najizkušenejši pri Domžalah Ibričić, čigar strel je obranil Vargić, koprski vratar pa je posredoval tudi minuto pozneje po poskusu Jakupovića.

V 71. minuti pa je vendarle zagrozil tudi Koper, ko je s slabih 20 metrov sprožil Nardin Mulahusejnović, izkazal pa se je Grega Sorčan. Koprčani so zatem postajali vse konkretnejši in izenačili v 83. minuti, potem ko je po podaji Ivice Guberca iz kota z leve strani Aleksander Rajčević zadel s strelom z glavo.

V 89. minuti je zagrozil še Vršič, a je bil Sorčan na mestu po poskusu malce z leve strani, v zadnji sekundi tekme pa je imel Mulahusejnović priložnost za zmagoviti zadetek Kopra, a je žogo z glavo poslal čez prečko.

Domžale bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovale v Murski Soboti, Koper pa bo dan prej gostil Maribor.

Domžale : Koper 1:1 (1:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Žnidaršič, Brezar, Černe.

Strelca: 1:0 Sikošek (21.), 1:1 Rajčević (83.).

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Dobrovoljc, Žinič, Husmani, Pišek, Svetlin (od 72. Podlogar), Jakupović (od 83. Martinović), Ibričić, Kolobarić.
Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Palčič, Cerovec (od 46. Krajinović), Jelić Balta (od 75. Knežević), Mišić (od 76. Mlakar), Pejić (od 75. Stevanović), Guberac, Spinelli (od 59. Vršič), Mulahusejnović.

Rumeni kartoni: Husmani, Žinič, Podlogar; Cerovec, Jelić Balta, Krajinović, Žužek.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Koper, ki je bil večji večji del tekme slabši nasprotnik, je imel na koncu celo priložnost za zmago in v zadnjih minutah pritisnil Domžale, ki pa so zdržale in iztržile remi z 1:1.

93. minuta: zdaj pa je imel v zadnjih trenutkih tekme Koper celo priložnost za zmago. Do strela z glavo z nekaj metrov je prišel najboljši strelec prvenstva Nardin Mulahusejnović, ki pa se tokrat ni izkazal.

VIDEO: priložnost Dareta Vršiča:


89. minuta: zdaj pa je imel Dare Vršič priložnost, da postane glavni junak tekme. Z desne strani je pritekel pred vratarja Domžal Gregorja Sorčana, a se je ta izkazal z obrambo.

VIDEO: gol Aleksandra Rajčevića:


GOOOL! Izenačenje v Domžalah! Za Koprčane je po kotu in podaji Dareta Vršiča z glavo v 83. minuti zadel Aleksander Rajčević. Zdaj je rezultat 1:1.

VIDEO: priložnost Nardina Mulahusejnovića:


71. minuta: zdaj pa je bil končno nevaren tudi Koper. Do strela z 18 metrov je prišel najboljši strelec slovenskega prvenstva ta hip Nardin Mulahusejnović, z odlično obrambo pa se je izkazal domžalski vratar Gregor Sorčan. Ostaja pri vodstvu Domžal z 1:0.

67. minuta: nova obramba Ivana Vargića, tokrat po novem strelu Arnela Jakupovića, ki skrbi, da so Koprčani v Domžalah še v igri za pozitiven rezultat.

VIDEO: priložnost Senijada Ibričića:



66. minuta: nova priložnost za Domžale, streljal je Senijad Ibričić, obranil pa Ivan Vargić.

59. minuta: zdaj je na igrišče pri Kopru prišel Dare Vršič, ki je zamenjal Argentinca Claudia Spinellija. Lahko izkušeni vezist Koprčane reši pred porazom?

VIDEO: priložnost Zenija Husmanija:


54. minuta: Domžale so bile blizu povišanja vodstva. Do strela v kazenskem prostoru Kopra je prišel Zeni Husmani, z obrambo pa se je izkazal vratar gostov Ivan Vargić in žogo odbil v kot.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Začel se je drugi del tekme v Domžalah. Trener Kopra je opravil eno menjavo. Na igrišče je namesto hrvaškega branilca Denisa Cerovca na igrišče prišel njegov rojak, ki se najbolje znajde v napadu, Nikola Krajinović.

POLČAS! Za nami je prvih 45 minut tekme v Domžalah, kjer po prvem delu igre zasluženo vodijo domači nogometaši. Če bodo zmagali, jim bo to v prvenstvu uspelo še tretjič na zadnjih treh tekmah. Ni pa niti najmanjšega dvoma o tem, kaj je zaznamovalo prvi polčas. Mojstrski gol Gregorja Sikoška, ki si ga morate ogledati, če ga še niste videli.

VIDEO: mojstrski gol Gregorja Sikoška:


GOOOL!!! Kakšna mojstrovina v Domžalah, za katero je poskrbel branilec domače ekipe Gregor Sikošek. Najprej sta v kazenskem prostoru Kopra poizkušala Janez Pišek in potem še Arnel Jakupović, a se je z obrambama izkazal vratar gostov Ivan Vargić. Po odbitem strelu je na robu kazenskega prostora do žoge prišel Sikošek, z atraktivnim volejem udaril po žogi in dosegel pravcati evrogol, pri katerem je bil hrvaški vratar Kopra brez moči. Nič čudnega. Pri tem strelu ne bi mogel pomagati niti Jan Oblak. Domžale od 21. minute vodijo z 1:0.

VIDEO: prosti strel Senijada Ibričića:



9. minuta: proti golu Kopra je prodiral Tamar Svetlin in padel na robu kazenskega prostora, sodnik pa je piskal prekršek. Za trenutek se je morda celo zdelo, da gre za enajstmetrovko, a je ni bilo, so pa imeli Domžalčani z ugodnega položaja na voljo prosti strel. Izvedel ga je seveda Senijad Ibričić, ki je s kakšnih 18 metrov meril malo mimo vrat.

7. minuta: prvi so zapretili Domžalčani. S strelom od daleč je poizkusil Arnel Jakupović in za las zgrešil cilj.

ZAČETEK TEKME! S sredine igrišča so krenili nogometaši Kopra. Vreme v Domžalah pa ni najbolj prijetno. Mrzlo in deževno. Pri Kopru, zanimivo, eden njegovih najboljših posameznikov, Dare Vršič, tekmo začenja na klopi.

Pred začetkom tekme:

Zgoščen zaključek jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije po pestri sredi in četrtkovem večnem derbiju, v katerem je Olimpija zadala boleč poraz vodilnemu Mariboru, še zdaleč ni rekel zadnje. Konec tedna bodo potekale tekme 16. kroga, ''veseli'' december se nadaljuje, uvodno dejanje bo v Domžalah.

Če bi gostje iz Kopra danes na igrišču ob Kamniški Bistrici vpisali nove tri točke, bi se še enkrat v tej sezoni začasno povzpeli na vrh razpredelnice. Mikavno priložnost jim je ponudila Olimpija, ki je v četrtek prekrižala načrte vijolicam. Koper tako v 16. krog vstopa z zaostankom dveh točk za Camoranesijevo četo, z morebitno zmago v Domžalah pa bi prevzel vodilni položaj. Izbranci Mirana Srebrniča so hitro pozabili na nesrečen poraz proti Muri.

V zadnjem krogu so še enkrat to jesen spravili v slabo voljo Aluminij. Čeprav niso blesteli, so ga premagali z 1:0, zmagoviti zadetek pa je dosegel nihče drug kot Nardin Mulahusejnović, z osmimi zadetki – toliko jih je zabil tudi napadalec Olimpije Đorđe Ivanović – prvi strelec tekmovanja. Koprčani imajo tako še naprej najboljšega strelca tekmovanja, pri asistencah pa je še naprej razred zase Dare Vršič. Za dodatno dobro voljo v taboru Primorcev je poskrbela vrnitev Mateja Palčiča, ki je podal za edini zadetek proti Kidričanom.

Rumeno-modre čaka v 16. krogu zelo zahtevna naloga, saj bodo gostovali pri Domžalčanih, ki so zmagali dvakrat zapored. Najprej so spodrezali krila Olimpiji, nato še Gorici. Skočili so na peto mesto, z zmago nad Koprom pa bi nakazali, da bi se lahko vmešali tudi v boj za Evropo. ''Položaj Kopra me na lestvici ne preseneča. Gre za zelo disciplinirano ekipo, ki nasprotniku pred svojimi vrati ne dopušča veliko manevrskega prostora,'' je za klubsko stran Domžal dejal Predrag Sikimić, izkušeni napadalec.

Srb lahko spremlja razigrane predstave mlajših stanovskih kolegov, zlasti Daria Kolobarića in Arnela Jakupovića, ki sta v zadnjem obdobju v odlični formi. Domžale lahko z zmago zaostanek za četrtouvrščenim Koprom znižajo na štiri točke, poleg tega pa morajo odigrati še zaostalo tekmo z Bravom, tako da bi lahko jesenski del zaključili mnogo višje, kot so končali zadnjo sezono. V ekipo se vrača Gregor Sikošek, ki je odslužil kazen.
Ne spreglejte