Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2019,
16.58

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Amedej Vetrih Goran Brkić Mario Jurčević

Sobota, 30. 3. 2019, 16.58

5 let

Poročilo s tekme Domžale : Olimpija

Olimpija z zmago Domžalam pobegnila za kar 12 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
NK Olimpija | Foto Matic Ritonja/Sportida

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Nogometaši Domžal so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:3 (0:1).

Amadej Maroša
Sportal Mura razbila Kidričane. Preobrat gostov v Krškem, ki je že odpisano?

Ljubljančani so po dveh krogih brez zmage le vpisali nove tri točke in ohranili nekaj upanja za približanje vodilnemu Mariboru. Olimpija je sicer znova imela nekaj težav v obrambi, a sta napad in zvezna vrsta delovala dovolj dobro za slavje v Domžalah. Gostitelji, ki niso mogli računati na Gregorja Sikoška, pa so doživeli drugi zaporedni poraz in ohranili boj za želeno tretje mesto povsem odprt, saj tesno sledita Aluminij in Celje.

Ljubljančani so tekmo začeli podjetneje in že v četrti minuti je do strela z glavo iz bližine prišel Rok Kidrič, izkazal pa se je Krševan Santini. V nadaljevanju pa so se tudi Domžalčani pokazali za nevarnega tekmeca, prihajali kar pogosto v obetavne položaje (tudi ob prekinitvah so pogosto dobili skok), a je zmanjkala prava zadnja podaja. Še najbolj nevarni so bili v 16. minuti, ko je Tilen Pečnik poskusil z roba kazenskega prostora, ter v 44. in v 45. minuti po poskusih Tončija Mujana in Tilna Klemenčiča.

Rok Kidrič se spet ni uspel vpisati med strelce in še čaka na prvenec v majici Olimpije. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Rok Kidrič se spet ni uspel vpisati med strelce in še čaka na prvenec v majici Olimpije. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Ljubljančani pa so bili konkretni še v 25. minuti, ko je Goran Brkić sprožil s prostega strela od daleč, Santini pa je žogo ujel. V 29. minuti pa so izbranci Roberta Pevnika povedli. Stefan Savić je na levi strani žogo na kratko oddal do vtekajočega Maria Jurčevića, ta je želel podati pred gol, a je žoga preletela Santinija in končal v mreži.

Ljubljančani so prednost podvojili v 48. minuti. V glavni vlogi je bil Brkić, ki je svojo akcijo začel na levi strani, preigraval in prodiral v sredino ter nato z nizkim strelom z roba kazenskega prostora premagal Santinija. Zanj je bil to tretji spomladanski in tretji gol sezone.

Novo izjemno priložnost so imeli gosti v 54. minuti, ko je povsem neoviran streljal Jan Adrejašič, a preslabo oziroma prešibko, tako da je Santini žogo ujel. Takoj zatem pa so Domžalčani na drugi strani vendarle izkoristili slabo pokrivanje Ljubljančanov ob prekinitvi.

Olimpija je po dveh krogih brez zmage v Domžalah prišla do polnega izkupička. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Olimpija je po dveh krogih brez zmage v Domžalah prišla do polnega izkupička. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Adam Gnezda Čerin je žogo poslal iz desnega kota v osrčje kazenskega prostora, tam pa je ob nepozornem Andrejašiču povsem neoviran z glavo streljal Amedej Vetrih in zadel za 1:2. A prav strelec gola se je v 59. minuti spozabil, napravil grd prekršek (start s podplatom v stegno) nad Asmirjem Suljićem in si prislužil rdeči karton.

Kljub temu je v 64. minuti Pečnik močno sprožil in le za malo zgrešil ljubljanska vrata, v 68. minuti pa je s prostega strela močno udaril še Senijad Ibričić, a je bil Vidmar na mestu, tako kot malce zatem po poskusu Daria Kolobarića.

V 75. minuti je do strela v ljubljanski ekipi prišel Oliver Kregar, Santini pa z njim ni imel posebej težkega dela. Zato pa je v 82. minuti svoj sedmi gol sezone dosegel Savić, ki je v kazenskem prostoru unovčil Kidričevo podajo in odločil tekmo.

Domžalčani bodo v 25. krogu v soboto gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo dan pozneje gostili Velenjčane.

Domžale : Olimpija 1:3 (0:1)

Športni park, gledalcev 2000, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.

Strelci: 0:1 Jurčević (29.), 0:2 Brkić (48.), 1:2 Vetrih (55.), 1:3 Savić (82.).

Domžale: Santini, Dobrovoljc, Klemenčič (od 78. Morris), Rom, Gnezda Čerin, Ibričić, Vetrih, Mujan (od 56. Hodžić), Pečnik (od 69. Kolobarić), Podlogar, Vuk.
Olimpija: Vidmar, Maksimenko, Bagnack, Jurčević (od 87. Mujčić), Andrejašić (od 71. Kregar), Brkić, Tomić, Boakye, Suljić (od 90. Kadrić), Savić, Kidrič.

Rumeni kartoni: Ibričić, Podlogar; Kidrič, Suljić.* Rdeči karton: Vetrih (59.).

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme! Drugouvrščena Olimpija je v Domžalah prišla do pomembne zmage, s katero je tretjeuvrščenim Domžalčanom pobegnila za 12 točk.

Gol Stefana Savića:

GOOOL! Očitno je v Domžalah odločeno. Olimpija vodi s 3:1, potem ko je v 82. minuti v polno meril Stefan Savić, ki je zadel po lepi akciji z Rokom Kidričem.

82. minuta:
nova priložnost za Roka Kidrića, ki je po protinapadu prišel do strela z roba kazenskega prostora, a spet ni zadel. Žoga je oplazila enega od domačih nogometašev in končala v kotu.

70. minuta: še ena priložnost za Domžale, spet je bil pri žogi Senijad Ibričić, ki je pred gol pritekel z desne strani, streljal, a se je spet izkazal kapetan Ljubljančanov Nejc Vidmar.

68. minuta:
še naprej Domžalčani pritiskajo. Zdaj je imel prosti strel na voljo Senijad Ibričić, meril močno, a po sredini gola, tako da vratar Olimpije Nejc Vidmar ni imel težav.

64. minuta: čeprav imajo igralca manj, so Domžale nevarne. Zdaj je poizkusil s strelom od daleč Tilen Pečnik in za las zgrešil ljubljanska vrata.

Rdeč karton Amedeja Vetriha:

 

60. minuta: rdeč karton za Domžale. Prejel ga je strelec gola Amedej Vetrih zaradi prekrška nad Asmirjem Suljićem.

Gol Amedeja Vetriha:



GOOOL! Domžale so v 55. minuti znižale izid. Po kotu je zadel Amedej Vetrih.

54. minuta:
ni veliko manjkalo in Olimpija bi vodila s 3:0. V akciji je bil Jan Andrejašić, a ni zadel.

Gol Gorana Brkića:


GOOOL! Olimpija vodi z 2:0. V 48. minuti je vodstvo gostov z golom po lepi samostojni akciji povišal Goran Brkić.

Začetek drugega polčasa!
Kaj nas v Domžalah čaka v drugem delu igre?

Polčas! Olimpija na odmor odhaja z golom prednosti. V prvem delu igre nismo videli prav veliko razburljivega nogometa. Bo v drugem bolje?

Priložnost Slobodana Vuka:

45. minuta: v zadnjih minutah so Domžalčani pritisnili. V zadnji minuti prvega polčasa je imel priložnost za izenačenje Slobodan Vuk, a se pred vratarjem Olimpije Nejcem Vidmarjem ni najbolje znašel.

Gol Maria Jurčevića:

GOOOL! V 30. minuti je Olimpija prišla do vodstva, gol pa je zabil branilec Ljubljančanov Mario Jurčević, ki je sicer najverjetneje skušal podati, a je žoga v loku presenetila vratarja Domžal in končala v golu. Gol, ki prikliče spomin na nepozaben gol Milana Osterca za Slovenijo v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002 novembra 2001 proti Romuniji za Bežigradom.

23. minuta: za nami je polovica igre v prvem polčasu. Od začetka tekme in velike priložnosti gostov se ni zgodilo kaj prida, je pa Olimpija malce boljša in ima več od igre.

4. minuta: že prva priložnost za Olimpijo. Spet je bil blizu prvega gola v zeleni majici njen novinec Rok Kidrič, ki je bil blizu gola že na večnem derbiju, kjer je zadel okvir vrat. Po kotu je streljal z glavo, a se je z obrambo izkazal hrvaški vratar Domžal Krševan Santini.

Priložnost Roka Kidriča:


Začetek tekme! Začel se je derbi kroga, kakšni pa sta postavi obeh ekip?


Dober dan! V Domžalah bomo spremljali prvo tekmo 24. prvenstvenega kroga, prvega po reprezentančnem premoru in začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, v katerih je imel v slovenski reprezentanci obveznosti samo eden od nogometašev današnjih nasprotnikov, in sicer Domžalčan Adam Gnezda Čerin. Je bil pa pri Olimpiji v latvijski reprezentanci Slaviše Stojanovića v akciji Vitalijs Maksimenko.

 

Ne spreglejte