Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
19.13

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Krško

Sobota, 16. 3. 2019, 19.13

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Mura : Krško

Na Fazaneriji počila petarda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Nogometaši Mure so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:0 (2:0).

Triglav Gorica
Sportal Konec mračnega niza za Gorico in Aluminij, večni derbi še buri duhove #video

Sobočani, ki so igrali brez kaznovanega Klemna Šturma, so prvi polčas zasluženo dobili z 2:0. V 19. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Amadej Maroša, ki je svoj drugi zadetek v sezoni dosegel po tem, ko je sprejel podajo v globino, nato pa preigral nekaj branilcev Krškega in žogo poslal v mrežo.

Krško je bilo povsem nemočno. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Krško je bilo povsem nemočno. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Na 2:0 je povišal Luka Bobičanec v 40. minuti, potem ko je po kotu zadel z leve strani s približno 18 metrov. Tudi za Bobičanca je bil to drugi gol sezone. Krčani, ki so pogrešali Luko Volariča, so v 32. minuti tudi zadeli, a je bil Dalibor Volaš v prepovedanem položaju. Omeniti velja še poskus Esterja Soklerja z glavo v 12. minuti, ki pa je bil nenatančen.

Po vsega nekaj sekundah drugega polčasa so črno-beli povedli. Luka Šušnjara je prodrl po levi strani, prišel v kazenski prostor, žogo poslal pred gol, kjer jo je v mrežo potisnil Maroša. Le malce zatem so bili na drugi strani nevarni še Krčani, a je Ante Kordić žogo poslal malo mimo gola, tako kot malo pozneje v soboški vrsti Nino Kouter.

Fotogalerija s Fazanerije (fotograf: Blaž Weindorfer / Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

V 55. minuti je imel Marco Da Silva na voljo prosti strel v zanj ljubem območju na približno 20 metrih na voljo prosti strel, žogo je poslal pod živim zidom, toda Matko Obradović je bil pozoren in žogo ujel. Še večjo priložnost so imeli Krčani v 61. minuti, ko so imeli na voljo najstrožjo kazen, streljal je Volaš, Murin vratar pa se je še enkrat izkazal.

V 69. minuti so domači še povečali prednost, potem ko je po levi strani prodrl Klemen Pucko in zabil svoj prvi prvoligaški zadetek. V 75. minuti je le malce previsoko meril Šušnjara, zato pa je bil po podaji Žana Karničnika iz bližine natančnejši Matic Maruško v 87. minuti, ko je zadel za 5:0. To je tudi najvišja zmaga Mure v sezoni, pred tem je bila to 5:1 proti Domžalam v 3. krogu.

Mura bo v 24. krogu 31. marca gostila Aluminij, Krško pa Triglav.

Mura : Krško 5:0 (2:0)

Stadion Fazanerija, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Pospeh.

Strelci: 1:0 Maroša (19.), 2:0 Bobičanec (40.), 3:0 Maroša (46.), 4:0 Pucko (69.), 5:0 Maruško (87.).

Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Peričić, Kous (od 71. Ćerimagić), Lorbek, Kozar (od 81. Šporn), Kouter, Šušnjara, Bobičanec (od 63. Karničnik), Maroša.

Krško: Zalokar, Batarelo, Zakrajšek, Cetina, Vojković, Kordić, Da Silva, Petrović (od 77. Vekić), Sokler (od 46. Kovačič), Volaš, Vukušić (od 46. Jandrek).

Rumeni kartoni: Kous, Maruško; Vukušić, Zakrajšek.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja na Fazaneriji:

Konec tekme!

87. minuta: GOOOL! 5:0! Boooom! Na Fazaneriji je počilo, peti zadetek je v mrežo Krškega dosegel še kapetan Matic Maruško.

69. minuta: GOOOL! 4:0! Mura se ne ustavlja. V polno je zadel še Klemen Pucko. Po lepem prodoru je v slogu največjih mojstrov presenetil tudi vratarja Zalokarja.

Mura v polno še četrtič:

59. in 61. minuta: Krško je na sumljiv način prišel do enajstmetrovke, ki pa je na koncu tako ali tako ni izkoristil. Volaš je z nogo zadel Matica Maruška, sodnik Obrenović pa je nato z veliko zamudo pokazal na belo točko. Volaš je enajstmetrovko izvedel kar sam, a to storil tako slabo, da je žogo vratar Mure, Matko Obradović, celo ujel. Pravica izkazica, bi lahko dejali.

Volaš ni izkoristil darila sodnikov:

50. minuta: Prvič na tekmi so resneje zapretili tudi Krčani. Lepo je prodrl Ante Kordić, a je žoga le za las zgrešil cilj.

Za malo mimo vrat Mure ...:

46. minuta: GOOOL! 3:0! Krško je povsem nemočno. To je pokazala tudi prva akcija Mure v drugem delu, ko so se domači sprehodili do tretjega zadetka. Svoj drugi zadetek na tekmi je dosegel Amadej Maroša.

Mura udarila takoj po premoru:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

40. minuta: GOOOL! 2:0! Mura je še povišala prednost. Po uigrani akciji je lepo sprožil Luka Bobičanec in presenetil Zalokarja, ki je bil pokrit. Senco pred očmi mu je delal tudi napadalec Mure, Maruško, in dodatno pripomogel, da so se Prekmurci na odmor odpravili z lepo prednostjo.

Lepa akcija za povišanje prednosti:

32. minuta: Krško je zatreslo mrežo Mure, a se je strelec zadetka Dalibor Volaš znašel v prepovedanem položaju. Sodniki so se v tem primeru izkazali.

19. minuta: GOOOL! 1:0! Dober začetek Mure. Amadej Maroša je najprej preigral tri igralce Krškega, nato pa matiral tudi vratarja Marka Zalokarja.

Maroša osramotil obrambo Krškega:

Začetek tekme v Murski Soboti!

Začetni postavi:

Ne spreglejte