Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
1. 8. 2012,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 19.16

8 let

Sanje o kolajni na brzicah so še dovoljene

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je Peter Kauzer tudi svojo drugo olimpijsko preizkušnjo končal brez kolajne, pa Slovenija ni brez možnosti za stopničke ob brzicah.

Benjamin Savšek se je v finale med kanuisti uvrstil z drugim časom, Peter Kauzer kljub dotiku celo s prvim. Na koncu sta oba ostala brez kolajne. Vseeno pa slovenska reprezentanca iz ognja še ni potegnila vseh želez. V četrtek bosta namreč sprva finale in nato morda še kaj več lovila kajakašica Eva Terčelj ter tandem Luka Božič – Saša Taljat v kanuju dvosedu. Predvsem slednja bi se lahko ob ugodnem razpletu vmešala v boj za najvišja mesta, tudi kolajno. ''Imamo dva finalna nastopa, nimamo pa odličja. Jutri je nov dan. Od dvojca se veliko pričakuje. Navsezadnje sta nosilca kolajne s svetovnega prvenstva. Tudi na olimpijski progi jima je šlo dobro. Verjamem, da ju bomo videli v finalu, sledi pa napad. Eva ima še precej rezerv, '' pravi direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc, ki po nastopu Petra Kauzerja ni skrival razočaranja. ''Peter je storil vse, da bi prišel do te kolajne. Tudi mi smo se trudili, da bi imel ustrezne pogoje. Bil je pripravljen za skok na oder za zmagovalce. Verjel sem, da lahko v finalu ponovi ali nadgradi polfinalno predstavo. Razočaranje je zato razumljivo,'' je dejal Jelenc.

Kauzer znova čez štiri leta?

Ponesrečen finalni nastop že sproža tudi ugibanja o Kauzerjevi prihodnosti. Sam je bil po nastopu redkobeseden. Dejal je, da mora sprva vse skupaj še prespati. Bolj ''jasnovidna'' sta bila njegov oče in trener v eni osebi ter direktor reprezentanc. Oba sta prepričana o tem, da bo ''Kapsl'', ki s svojo spremljevalko prihodnji mesec pričakuje prvega otroka, tudi v Riu 2016 iskal najhitrejšo možno pot med rdečimi in zelenimi količki.

''Rad ima ta šport. Dokler bo užival, bo vztrajal. Vidimo se v Riu na popravnem izpitu,'' je dejal Kauzer st., Jelenc pa ga je dopolnil: ''Peter je še dovolj motiviran. London ni bila končna postaja. Res pa je, da ga čakajo spremembe, tako da si bo primoran prilagoditi življenje. A verjamem, da bo vztrajal in se dobro pripravil na naslednje olimpijske igre.''

Ne spreglejte