Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
25. 11. 2008,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 25. 11. 2008, 11.23

8 let

Zenit nujno potrebuje tri točke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V skupini H skupinskega dela nogometne lige prvakov bo drevi Zenit pred domačimi navijači gostil oslabljeni Juventus, ki se je že uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Rusi nujno potrebujejo zmago.

Juventus je po dveh zaporednih zmagah nad madridskim Realom že napredoval in bo lahko proti ruskemu prvoligašu igral povsem neobremenjen.

Kljub temu pa bodo Torinčani skušali priti iz St. Peterburga neporaženi in s tem pozabiti na boleč poraz konec tedna v derbiju italijanskega prvenstva proti milanskemu Interju. Zenit je v skupini H trenutno na tretjem mestu z dvema točkama zaostanka za Realom Madridom in bo skušal zmagati. Rusi nujno potrebujejo tri točke in upajo, da bodo imeli tokrat več sreče, kot so jo imeli v Torinu, kjer so izgubili z 0:1.

''Na prvi tekmi v Torinu nismo igrali slabo in smo si zaslužili vsaj točko. Zdaj se bomo skušali maščevati za izgubljene točke in zmagati. Če bomo tudi tokrat igrali, tako kot smo v Italiji, sem prepričan, da bomo zmagali. Skušali bomo premagati Juventus, ki je konec tedna izgubil prvič po šestih tekmah, kar bo na Torinčane zagotovo vplivalo,'' pred tekmo pravi trener ruskega prvoligaša Dick Advocaat, ki ne bo mogel računati na usluge vezista Leeja Hoja, ki je poškodovan, in Sebastiana Puygrenierja, ki je kaznovan.

Gostje bodo igrali v dokaj oslabljeni zasedbi. Manjkalo bo sedem nogometašev (Luigi Buffon, David Trezeguet, Jonathan Zebina, Dario Knežević, Cristiano Zanetti, Christian Poulsen in Tiago), zelo mogoče pa je tudi, da bo trener Juventusa katerega izmed nogometašev tudi spočil. ''O tem, kdo bo igral, se še nisem odločil. Ne glede na to, da smo že napredovali, v Rusiji ne bomo igrali nebogljeno. Skušali bomo zmagati. Na tej ravni ni prijateljskih tekem. Tekmec je zelo dober, a bomo naredili vse, da ga premagamo,'' je večer pred tekmo dejal Claudio Ranieri, ki utegne na klopi tokrat pustiti prvega strelca ekipe Alessandra Del Piera in ga spočiti.

Ne spreglejte