Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
20.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 20.12

8 let, 5 mesecev

Zeljkovič: Dva dni smo proslavljali, a zdaj je to za nami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka, ki so v torek v vitrino postavili prvo lovoriko, bodo v 34. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali vodilno ekipo Domžal. Zoran Zeljkovič napoveduje …

Zdaj že skorajda minuli teden je bil za ljubljansko ekipo tako rekoč sanjski, saj so Ljubljančani dosegli zgodovinski uspeh in tako v vitrino postavili nasploh prvo (pokalno) lovoriko. Z zmago v velikem finalu pokalnega tekmovanja so si priigrali tako želeno evropsko vozovnico, s slednjo pa so bržkone najbolj razveselili ambicioznega predsednika Joca Pečečnika, ki je vedno verjel v svojo ekipo. "Naš cilj je bil se uvrstiti v Evropo in to nam je uspelo. Dva dni smo tako pokalni naslov proslavljali, a zdaj je to vse za nami. Na prvenstveni lestvici pa bi radi bili čim višje, …" je kljub velikemu klubskemu uspehu povsem umirjeno, brez posebne evforije, za Sportal prvo osvojeno zvezdico pokomentiral Zoran Zeljkovič.

V zadnji četrtini še brez zmage

Slavje in prosta sreda ter četrtek pa so "kockarjem" bržkone vlili nov elan za preostala tri prvenstvena srečanja, kjer ljubljanska zasedba v zadnji četrtini prvenstva ni vknjižila še prav nobene zmage. Štirje porazi in dva remija – to je dejansko vse, kar so "rdeče-beli" nanizali v zadnjih šestih srečanjih. Skromno, a po osvojitvi pokalne lovorike bržčas že pozabljeno. "V zadnjem času smo bili res slabi v prvenstvu, kar je tudi posledica tega, da imamo nekoliko krajšo klop. Prav tako nas je ritem sreda – sobota – sreda povsem izčrpal. A kljub vsemu bo potrebno zdržati do konca sezone," je nadaljeval nedavno novopečeni 28-letnik, ki je glede remija v Ivančni Gorici v minulem krogu dodal: "Dejansko smo bili takrat osredotočeni zgolj na pokal, saj smo drugo mesto v prvenstvu izgubili na srečanju proti Koprčanom. Sicer pa - če bi zaigrali v polni postavi, bi zmagali."

Boj pokalnih in državnih prvakov

V ponedeljek bodo tako novopečeni pokalni prvaki gostili stare in nove državne prvake, ki so se po porazu Koprčanov na Ptuju že v nedeljo okitili z drugim zaporednim naslovom državnih prvakov.

Srečanje v slovenski prestolnici bo sila zanimivo, saj se bosta ekipi, ki razpolagata z najboljšimi igralci, borili za "prestiž", osem igralcev, ki so nekoč igrali v nasprotnem si taboru, pa bo na srečanju začutilo tudi poseben naboj. Slednjega bo bržkone občutil tudi "Zoki", ki je v minuli sezoni branil barve kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici."Nedvomno bo to zanimiva in povsem 'razbremenjena' tekma. Upam, da se bo zbralo veliko število gledalcev," je kratko prognozo podal strelec petih zadetkov v letošnjem prvenstvu.

Domžale z dvema zmagama, Interblock z eno

V letošnji sezoni sta se ekipi za primat v ljubljanski kotlini pomerili že trikrat, krajše pa je dvakrat potegnila ljubljanska ekipa, ki je izgubila tako v 7. krogu, ko so Domžalčani zmagali v domačem Športnem parku po zaslugi Dražena Žežlja in Luke Žinka, častni zadetek za goste je dosegel Rok Elsner, kot v 16. krogu, ko so "rumeno-modri" bili premočni tudi v Spodnji Šiški. Na štadionu ŽAK sta namreč v polno zadela Danijel Brezič in slovenski reprezentant Žinko. Ljubljančani pa so vendarle vzeli skalp Domžalčanom, in sicer v 25. krogu, ko je četrtouvrščena ekipa v Domžalah slavila na krilih Ivana Jolića in Martina Preglja, potem ko je tokrat poškodovani Boštjan Jelečevič zadel lastno mrežo.

Za konec pa je ljubljanski vezist poudaril, da jim kljub osvojenemu uspehu motivacije na ponedeljkovem derbiju ne bo primanjkovalo. "Prisotna bo motivacija, saj nenazadnje igramo za premije. Slednje pa prinaša zgolj zmaga. Kljub vsemu, da smo svoj cilj dosegli, bomo do konca prvenstva šli vsako srečanje na zmago. Vse tri tekme moramo zmagati, nato pa bomo odšli na zaslužen dopust,"

Povratek Laziča in Rodića, brez Zeljkoviča

Dragan Skočić bo za srečanje, ki si ga bo moč ogledati tudi na SiOL TV (Planet TV) in Sportalu tokrat lahko računal tudi na branilca Igorja Laziča, ki je finale pokala Hervis moral izpustiti zaradi prejetega rdečega kartona na srečanju proti Livarju. V ekipo pa se po poškodbi dokončno vrača tudi Aleksandar Rodić, ki je sicer zbral manjšo minutažo že v torek proti Mariborčanom. Potem ko sta sezono predčasno končala Rok Marinič in Jelečevič, pa bosta srečanje tokrat izpustila tudi Krunoslav Rendulič in Zeljkovič. Prvi čuvaj med ljubljanskima vratnicama bo tokrat Janez Strajnar, ki bo tako zaigral proti nekdanjemu klubu.

Ne spreglejte