Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
12.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 12.36

8 let, 5 mesecev

Zahora: Po tekmi z Interblockom bomo začeli s slavjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Domžalčani bi si z zmago v 34. krogu PrveLige Telekom Slovenije tudi teoretično zagotovili drugi zaporedni naslov državnih prvakov. Tekmec pa bo novopečeni pokalni prvak Interblock.

Srečanje v Ljubljani bo tokrat izjemoma na sporedu v ponedeljek. Interblock, ki bo lahko nastopil povsem sproščeno, bo pričakal vodilno ekipo državnega prvenstva Domžale. Pred tekmo smo se pogovarjali z najboljšim strelcem državnih prvakov Dariom Zahoro. "Potrebujemo zgolj še eno zmago, da si teoretično zagotovimo naslov prvaka. Mislim, da bomo že v ponedeljek po tekmi z Interblockom lahko začeli s slavjem. V Ljubljano gremo odigrat najbolje, kar zmoremo in zmagat. Vendar se z naslovom ne smemo preveč obremenjevati. Če se nam bo izšlo, super, če ne, pa nam bo to uspelo na eni izmed preostalih dveh tekmah. Najpomembneje je, da o svoji usodi odločamo sami," pred tekmo z Interblockom razmišlja eden najboljših igralcev v slovenski ligi.

Interblock kot Domžale pred tremi leti

Tekma pa bo imela dodatni naboj, saj se bosta pomerila lokalna "soseda".

"V prvenstvu so vedno tekme, ki prinašajo dodaten 'draž'. Tako je bilo tudi proti Mariboru. Kar se tiče Interblocka je v nekakšnem grajenju-vzponu, kjer so Domžale bile pred tremi ali štirimi leti, ko se je začel projekt. Verjamem, da bodo iz leta v leto boljši. Oni bodo še zmeraj nekoliko pod vtisom pokala, mi pa smo dovolj pametni, da bomo odigrali borbeno tekmo z dozo sigurnosti in potem ne bi smeli imeti večjih težav," je za Sportal povedal Zahora.

Ne ve, kakšna bo prihodnost

Hrvaški napadalec je v Domžale prišel pred začetkom sezone, kje bo nadaljeval kariero, pa zaenkrat še ne ve, saj je še za eno leto pogodbeno vezan z zagrebškim Dinamom.

"Iskreno povedano se do sedaj o tem nisem še z nikomer pogovarjal. V tej smeri bom razmišljal po koncu prvenstva, ko si bomo zagotovili prvo mesto. Takrat se bom 'pozabaval' glede tega vprašanja. Trenutno bi rad vse naredil, da osvojimo prvenstvo, nato pa bo lažje za razne dogovore, itd. Rečem lahko, da nimam nikakršnih načrtov za naprej, treba pa se je predvsem pogovoriti z vodstvoma Domžal in Dinama. Z Zagrebčani imam namreč še enoletno pogodbo in potem bom videl, kako naprej," razmišlja v Vukovarju rojeni "Zahi", kot ga kličejo prijatelji.

Rad bi bil najboljši strelec lige

Šestindvajsetletnik je s petnajstimi zadetki drugi strelec lige, za vodilnim Davidom Bunderlo pa zaostaja za dva gola. "Seveda bi rad bil najboljši strele lige. Vendar sem v zadnjem času imel obdobje, ne bi rekel slabe igre, vendar nikakor nisem mogel doseči zadetka. Povsem drugače kot na primer v uvodnih desetih krogih, ko sem zadel iz skoraj vsake priložnosti. Tako da sem sedaj v rahlem zaostanku, kar se tega tiče. Najbolj pomembno zame je, da bomo prvi, vse ostalo pa pride kasneje. Če ekipa dobro igra, potem vedno izstopa določeni posameznik, bodisi vratar, branilec, napadalec …" je zaključil eden glavni adutov Slaviše Stojanoviča.

Prenos na SiOL TV in na Sportalu

Slednji bo proti Ljubljančanom lahko računal na skoraj vse svoje najboljše igralce, manjkala bosta Danijel Brezič in Tadej Apatič, ki ima štiri rumene kartone. Srečanje se bo začelo v ponedeljek ob 17. uri na štadionu v Spodnji Šiški, tudi z neposrednim prenosom na SiOL TV in Sportalu. Sodil bo Davor Drečnik.

Ne spreglejte