Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 8. 2009,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 8. 2009, 16.38

8 let

Zadetek Ljubijankiča, smola Šukala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemško pokalno tekmovanje je na zelenice ''privabilo'' pet slovenskih legionarjev. Trije so dres novega kluba oblekli prvič. Zlatan Ljubijankič se je pri Gentu vpisal med strelce.

Nemčija Uvodni krog nemškega pokalnega tekmovanja ni postregel z večjimi presenečenji. Köln Miša Brečka (igral vseh 90 minut in prispeval podaji za dva zadetka) in Milivoja Novakoviča (zaradi poškodbe ni nastopil) je po pričakovanju v gosteh ugnal Kickers Emden (3:0).

V dresu drugoligaškega kluba iz Augsburga se je na uradni tekmi prvič predstavil Goran Šukalo (odigral 63 minut) in ''novopečenim'' soigralcem pomagal do zmage 2:1 v Ingolstadtu, žal pa je moral igrišče zapustiti zaradi resne poškodbe kolena (sprednja križna vez), po sredini operaciji pa bi lahko počival tudi do šest mesecev. Njegov nekdanji soigralec pri Koblenzu Matej Mavrič (na igrišču prebil 90 minut) pa je občutil sladkost visoke zmage s 4:0 v Hamburgu, pri nižjeligašu Concordia. Krstni nastop v dresu Bochuma je doživel Zlatko Dedič. Koprčan je odigran zadnjih 11 minut, njegov klub pa je težje od pričakovanega strl odpor nižjeligaškega kluba Sportfreunde Lotte.

Belgija Gent je v belgijskem prvenstvu v gosteh ugnal Cercle Brugge (3:1). Zlatan Ljubijankič je dosegel zadetek v 46. minuti, v 30. minuti je prejel rumeni karton, na igrišču pa je prebil 87 minut. Marko Šuler je odigral vseh 90 minut, na drugi strani pa je Dejan Kelhar tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce.

Nizozemska Slovenska trojica ''legionarjev'' na Nizozemskem je konec minulega tedna ostala brez točk. Vitesse Arnheim Dalibora Stevanoviča (odigral prvi polčas) je v uvodnem krogu nizozemskega prvenstva izgubil na gostovanju pri moštvu Willem II (1:3), Groningen Tima Matavža (v igro vstopil v 54. minuti) je doma občutil premoč Ajaxa (0:2), Sparta iz Rotterdama Aleksandra Šelige (branil vseh 90 minut) pa Twenteja (0:2). Nekdanji vratar Celjanov se ob zadetkih ni najbolje izkazal.

Avstrija V 3. krogu avstrijskega prvenstva je dunajska Austria pred domačimi gledalci ugnala Kapfenberg (3:0), Milenko Ačimovič pa je odigral 80 minut. Magna iz Wr. Neustadta je gostila Ried in ga odpravila z 2:1. Sašo Fornezz je med vratnicama stal vseh 90 minut. Zadetek je prejel z velike oddaljenosti, a se je za delno napako opravičil v zaključku tekme, ko je ubranil lepo število priložnosti gostov.

Poljska Wisla iz Krakova je v uvodnem krogu poljskega prvenstva doma premagala Ruch z 2:0. Pri drugem zadetku je sodeloval tudi Andraž Kirm (odigral vseh 90 minut), ki bo skušal tako kot soigralci čim prej pozabiti na presenetljivo hiter evropski izpad.

Romunija V domovini ''grofa Drakule'' si nogometni kruh služi kar nekaj Slovencev. Politechnica Temišvar je v prvem krogu doma odpravila Glorio Bistrito (1:0). Po 15 mesecih odstotnosti se je v prvi enajsterici znašel Dare Vršič in na igrišču prebil 64 minut, Dejan Rusič ni kandidiral za nastop. Rapid iz Bukarešte je v ''slovenskem'' derbiju ugnal Politechnico iz Iasija s 4:1. Pri gostiteljih je Darijan Matič odigral vseh 90 minut, pri gostih Dominik Beršnjak 80 (v 45. minuti je prejel rumeni karton), Andrej Pečnik pa je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce.

Rusija Tom Tomsk je v 16. krogu ruskega prvenstva doma klonil proti moskovskemu CSKA (2:3). Aleksander Radosavljevič je proti nekdanjim zmagovalcem pokala UEFA odigral 70 minut.

Ne spreglejte