Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
9.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 9.49

7 let, 12 mesecev

Xavi: Rad bi trikrat zatresel mrežo Reala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Malce bolj v šali, malce manj zares ... Eden izmed najbolj pomembnih članov Barcelone in španske reprezentance, Xavi Hernandez, je pred velikim derbijem z Realom dejal, da bi rad dosegel tri zadetke.

Dvaintridesetletni zvezdnik je pri Barceloni dosegel že marsikaj, čaka pa še na prvi strelski trojček. ''Hat-trick'' je v dresu Blaugrane ponavadi rezerviran za Lionela Messija, medtem ko se Xavi večkrat znajde v vlogi podajalcev. ''Sem še kaj izpustil v moji karieri? Doseči 'hat-trick'. Bil bi presrečen, če bi v nedeljo trikrat zatresel mrežo Reala,'' je z nasmehom sporočil Xavier Hernandez Creus, nogometnemu svetu bolj poznan kot Xavi. Osrednji steber ''tiki-take'' in kralj kratkih ter ''nesramno'' točnih podaj, ki ostajajo prepoznavni znak Barcelone tudi v tej sezoni, ko je krmilo prevzel Tito Vilanova. ''Naša filozofija ostaja enaka. Zaigrati napadalno in pri tem uživati. Real bo tako kot vedno zahteven tekmec, možno bo vse. Mi smo bili v minuli sezoni favoriti, prvak pa Madrid,'' meni nadomestni kapetan Barcelone, ki že nestrpno čaka začetek velikega ''el clasica''. ''Komaj čakam. Čutim evforijo, saj je pred nami priložnost, da prednost pred Realom povečamo na 11 točk. Po drugi strani pa se je sezona komaj začela, zato je še prekmalu za kakšne zaključke. Bi pa bila zmaga odlična zadeva za našo samozavest.''

Kmalu bo podaljšal pogodbo z Barcelono

Xavi ima sklenjeno pogodbo s katalonskim velikanom do leta 2014. Čeprav bi bil takrat še kako zanimiv drugim snubcem, pričakuje, da bo ostal na Camp Nouu. ''Sem član najboljšega kluba na svetu in tu bi se rad upokojil. Agent se že dogovarja o podaljšanju pogodbe. Sam ne pričakujem težav.'' Morda jih bo več občutil v nedeljo, ko se bo spopadel z motiviranimi Mourinhovimi ''bojevniki''. Spektakularni dvoboj se bo začel ob 19.50, pri gostiteljih pa obstaja 50 odstotkov možnosti, da bi bil do začetka srečanja nared branilec Gerard Pique.

Ne spreglejte