Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 2. 2016,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal Barcelona

Sreda, 24. 2. 2016, 10.36

8 let

Wengerja najbolj boli, da so bili ponovno preveč naivni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Arsenala so si z domačim porazom proti Barceloni zmanjšali možnosti za napredovanje v četrtfinale lige prvakov. Trener Arsene Wenger je objokoval neučinkovitost v napadu.

Evropski prvak Barcelona je v Londonu zmagal z 2:0, oba zadetka za Katalonce pa je prispeval Lionel Messi. Topničarji ponovno niso izkoristili prednosti domačega igrišča v osmini finala lige prvakov. Še četrtič zapored so razočarali domače privržence s porazom z dvema zadetkoma razlike, ki ne ponuja večjega optimizma pred povratno tekmo.

''Barcelona si je 95-odstotno že zagotovila nastop v četrtfinalu, a želimo napredovati tudi mi. Smo Arsenal in v Barcelono ne bomo odpotovali, kakor da smo brez možnosti,'' je napovedal Arsene Wenger. 66-letni Francoz je bil na dobri poti, da ostane neporažen proti prvemu favoritu za osvojitev evropske krone, a so njegovi izbranci v zadnjih 20 minutah dvakrat dovolili Messiju, da je zatresel mrežo londonskega kluba.

Ponovila se je lanska zgodba z Monacom

''Barcelona je boljša od nas, to vemo vsi, a lahko bi jo premagali. Morali bi ohraniti disciplino v igri do konca. Žal je nismo, tako da se je ponovila lanska zgodba, ko smo izgubili z Monacom. Bili smo preveč naivni in Barceloni dovolili, da je sprožila protinapade. To me najbolj boli, saj smo pred tekmo vedeli, da je to največja nevarnost, ki nam preti,'' se je dolgoletni trener Arsenala po porazu z Barcelono spomnil na grenko izkušnjo izpred leta. Takrat so topničarji doma izgubili z Monacom z 1:3, nato pa na povratni tekmi zmagali z 2:0, kar pa zaradi pravila večjega števila doseženih zadetkov v gosteh ni zadostovalo za napredovanje.

Wenger je prepričan, da je bil Arsenal v torek na dobri poti, da bi presenetil Barcelono. ''V prvem polčasu smo zapravili imenitno priložnost (imel jo je Alex-Oxlade Chamberlain, op. p.). Naši zaključki predstavljajo težavo. Bili smo tudi nepotrpežljivi pri grajenju akcij. Izgubljali smo žoge, ki jih ponavadi ne. Pa ne zaradi tega, ker bi nas v to prisilila Barcelona, ampak zaradi tega, ker naše podaje niso bile dovolj natančne,'' je dejal izkušeni strateg.

Ne spreglejte