Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 3. 2014,
0.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsene Wenger Bayern Arsenal liga prvakov liga prvakov

Sreda, 12. 3. 2014, 0.16

8 let

Wenger za izpad Arsenala krivil sodnike

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener topničarjev Arsene Wenger je po remiju na Bavarskem, s katerim se je končala evropska sezona Arsenala, še vedno razmišljal o rdečem kartonu, ki ga je na prvi tekmi prejel njegov vratar.

Arsenal je še drugo sezono zapored ostal nepremagan na gostovanju pri Bayernu, a je bila to zanj slaba tolažba, saj je evropsko pot spet končal že v osmini finala lige prvakov. "Ponosen sem na rezultat in pristop igralcev. Borili so se do zadnjega, storili veliko prekrškov," je Arsene Wenger v pogovoru za televizijsko postajo BeIN Sport pohvalil moštveni duh, s pomočjo katerega topničarjev pri evropskem prvaku ni doletel poraz, pač pa remi.

Bavarci so imeli idealno priložnost, da še v drugo premagajo Arsenal. Priigrali so si večje število priložnosti, v sodnikovem podaljšku pa zapravili največjo, strel z bele točke. Thomas Müller je podcenil sposobnosti rezervnega vratarja Arsenala Lukasza Fabianskega in bil za to kaznovan. Ko je norveški delivec pravice pokazal na belo točko – Laurent Koscielny je storil sporen prekršek nad Arjenom Robbnom –, je Wenger le zamahnil z roko in se nasmejal odločitvi. Po njegovem mnenju ne bi smelo biti kazenskega strela. "Robben je dober igralec, ki pa se rad pretvarja," je ponovno podal kritiko na račun Nizozemca, ki ga povezuje s simulantskimi vrlinami.

Razliko je po Wengerju ustvaril rdeči karton Szczesnyja

Robben je nekaj odločilnih sodniških odločitev zakuhal že na tekmi v Londonu. Tudi rdeči karton vratarja Arsenala Wojciecha Szczesnyja, ki ga francoski strateg zlepa ne more pozabiti. "Fantom ne morem za danes ničesar zameriti. Edino, kar obžalujem, je prva tekma. Razliko med Bayernom in nami je ustvarila sodnikova odločitev, da našemu vratarju pokaže rdeči karton," ni skrival nezadovoljstva nad sojenjem na dvoboju v Londonu, ki so ga branilci evropskega naslova dobili z 2:0.

Wenger se je z Arsenalom tako od Evrope poslovil, v domačem prvenstvu mu je vodilni Chelsea ušel na težko ulovljivo razliko, za tolažilno nagrado mu ostaja le pokal FA, kjer je na papirju prvi favorit za osvojitev lovorike, saj ima izmed vseh polfinalistov največ vredno moštvo.

Ne spreglejte