Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2008,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2008, 11.39

8 let

Wenger: Izjemen zadetek Bendtnerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski strateg Arsene Wenger si je po tesni zmagi nad kijevskim Dinamom pošteno oddahnil. Zadetek Danca Nicolasa Bendtnerja po njegovem mnenju ne bi smel biti sporen.

Strnjena obrambna vrsta Kijevčanov je do usodne 87. minute na štadionu Emirates spretno, že globoko pred kazenskim prostorom, zaustavljala napade ''topničarjev''. Wengerjeva četa, ki je v zadnjem obdobju zaradi skromnih predstav ostala prikrajšana za marsikatero vnaprej načrtovano točko v angleškem prvenstvu, je bila na robu novega razočaranja.

Vratar Manuel Almunia je z izjemnim posredovanjem v 78. minuti preprečil najhujše, Ukrajinci pa so s hitrimi protinapadi povzročali stalni nemir pred vrati Arsenala. Takrat pa je mladi Španec Cesc Fabregas, ki je debitiral v vlogi kapetana, hitro izvajal prosti strel in z mojstrsko odmerjeno podajo ponudil lepo priložnost zadnjemu ''adutu'' s klopi gostiteljev. Napadalec Nicolas Bendtner je sprejel podajo tik pred vstopom v kazenski prostor gostov, nato pa z leve strani domiselno ''matiral'' nemočnega vratarja. Ukrajinci so se goreče pritoževali, saj naj bi si svetlolasi Danec pri sprejemu žoge pomagal z roko. ''Ko sem si ogledal posnetek, sem se prepričal, da ni igral z roko. Zadetek je povsem regularen. Pohvalil bi podajo Fabregasa, pa tudi zaključek Bendtnerja. Izvrsten zadetek,'' je dejal karizmatični Francoz, ki se bo lahko po priigranem mestu med 16 najboljšimi v ligi prvakov končno bolj posvetil dogajanju na Otoku.

''Dinamo se je odlično upiral. Domneval sem, da bo v drugem polčasu popustil, a sem se zmotil. Še naprej nam je povzročal nemalo težav, zato sem še toliko bolj vesel zmage,'' je priznal dolgoletni trener Londončanov in postregel s podatkom, da Dinamo do gostovanja v angleški prestolnici v gosteh še ni prejel zadetka (0:0 v Carigradu in 1:0 v Portu).

Ne spreglejte