Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2012,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 7. 10. 2012, 8.16

8 let

Vilanova: Nemogoče je vedno premagati Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bliža se veliki trenutek španskega, pa tudi svetovnega nogometa. Barcelona se bo spoprijela z Realom, trener Tito Vilanova pa še skriva načrt, ali bo računal na Gerarda Piqueja.

Barça bo zaradi nedavnega izpahnjenega levega komolca v ''el clasico'' krenila brez kapetana Carlesa Puyola, prav lahko pa se pripeti, da bo manjkal tudi drugi obrambni steber Gerard Pique. ''Močno si želi nastopiti. Naredil je vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi čim prej okreval, a proti naravi se ne da tekmovati. Edino, kar lahko zanesljivo povem, je to, da bomo tekmo začeli z enajstimi igralci,'' je dan pred velikim spopadom med največjima kluboma na Pirenejskem polotoku povedal Tito Vilanova. To bo njegov krstni veliki derbi v prvenstvu, ki ga bo vodil v vlogi glavnega trenerja. V superpokalu je ostal brez lovorike, v prvenstvu pa mu kaže odlično, saj je dobil uvodnih šest srečanj, izenačil rekordni dosežek predhodnika Josepa Guardiole, ter si pred ''belimi baletniki'' nabral osem točk prednosti. Na Real ga iz minulih sezon vežejo bolj ali manj prijetne izkušnje, a se jih pred nedeljskim spektaklom otepa, saj bi mu lahko zameglile trenuten pogled na moč tekmeca. ''Real ni vedno padel s 5:0. Ima moštvo, ki je stalo več milijonov od našega. Nemogoče ga je vedno premagati. Smo pa imeli toliko zaporednih zmag, da je bilo to nekaj neverjetnega,'' se je 43-letni strokovnjak spominjal ''zlatega'' niza Guardiole, ki je paral živce Joseju Mourinhu in zvezdnikom madridskega tekmeca. ''Naš cilj je, da zmagamo še sedmič zapored. Nekaj, kar pred nami ni uspelo še nobenemu.''

Kdo na klopi? Fabregas, Sanchez, Pedro ali Iniesta?

Pri sestavi moštva ima Tito še nekaj odprtih vprašanj. Če Pique ne bo nared, bosta osrednjo obrambno vrsto tvorila Alex Song in Javier Mascherano, vprašanje pa je tudi, kdo bo tvoril napadalno trojico. Ob Lionelu Messiju, ki seveda ni sporen, saj bi bil ''el clasico'' brez njega (oziroma Cristiana Ronalda na drugi strani) kot juha brez soli. Kdo pa bo zaigral ob Argentincu, ki na zadnjih srečanjih ni bil tako strelsko učinkovit kot Portugalec v belem dresu, a pokazal nekaj dodatnih vrlin, denimo prispevek v obliki podaj ter doseganje zadetkov z glavo? Za dve igralni mesti kandidirajo štirje nogometaši, vsi velemojstri. Cesc Fabregas, Alexis Sanchez, Pedro Rodriguez in Andres Iniesta, ki se vrača po poškodbi, in predstavlja enega najboljših nogometašev na svetu. Blagajna Barcelone se je ob prihodu Fabregasa in Sancheza občutno spraznila, zato bi se lahko Vilanova spopadel tudi s tovrstnim pritiskom: ''Najmanj, kar je v moji nalogi, je to, da Cescu in Alexisu okrepim samozavest, s katero bosta lažje pokazala, česa sta zmožna,'' je pojasnil in dodal, da ga na vsaki veliki tekmi fascinira, kako so igralci sproščeni. ''Še nekaj minute pred začetkom se smejejo. Kot da se ne bi dogajalo nič,'' je opisal dodatno kakovost. Podobno sliko velja s štadionu Camp Nou pričakovati tudi v nedeljo malce pred 20. uro.

Ne spreglejte