Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2008,
22.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2008, 22.12

8 let, 5 mesecev

Vijolice prerešetale ljubljansko mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Interblock s 4:1 (1:0) in na lestvici prednost pred najbližjim zasledovalcem povišali na šest točk.

Potem ko so Mariborčani prejšnji teden v Novi Gorici prekinili niz 12 tekem brez poraza, so danes v svojem Ljudskem vrtu naredili prvi korak k novi seriji uspehov.

Z zadetki Džinića in Tavaresa so povsem razorožili nogometaše Interblocka in tako še povečali prednost pred tekmeci na prvenstveni lestvici. Zdaj imajo pred Celjani šest točk prednosti, Interblock je s 23 točkami ostal na zanj skromnem sedmem mestu.

Zgodnje vodstvo Maribora

Tekma se je za Mariborčane začela odlično. Potem ko je Tavares v drugi minuti zapretil s prvim strelom na tekmi, so gostitelji že v deveti minuti povedli. Pavlovič je izvedel prosti strel in žogo poslal v kazenski prostor, tam je bil najspretnejši Džinić, ki je z glavo domačine popeljal v vodstvo. Po zadetku se je igra umirila, izbranci Darka Milaniča so šele v 33. minuti izvedli novo nevarno akcijo: spet je podal Pavlovič, z glavo pa je zgrešil Fileković.

Ob koncu polčasa je v kazenskem prostoru Interblocka lepo preigraval Školnik in prišel do zaključnega strela, toda Rozman v ljubljanskih vratih je bil na mestu. Sicer pa so si gosti v tem delu priigrali le dve omembe vredni priložnosti.

V 14. minuti je prodor in poskus Zahore zaustavil Pridigar, v 28. minuti pa je z roba kazenskega prostora poskusil Grabus, a je bil mariborski vratar spet uspešnejši. Prav Grabus pa je zaradi poškodbe še pred koncem polčasa moral z igrišča, zamenjal ga je Rendulić.

Džiniču se je pridružil še Tavares

Še bolje kot prvi se je za Mariborčane začel drugi polčas. Tavares je namreč že v 46. minuti povišal prednost domačinov, ko je izkoristil lepo podajo mladega mariborskega vezista Školnika.

Na žalost domačih navijačev pa se je v tej akciji poškodoval prav Školnik in tako moral mesto na zelenici prepustiti Miheliču. Kljub temu pa se mariborsko rešetanje ljubljanske mreže ni ustavilo. V 62. minuti je namreč svoj drugi gol na tekmi zabil Džinić, Rozmana je spet matiral z glavo po podaji Pavloviča iz kota.

Le štiri minute pozneje je svoj drugi gol na tekmi zabil še Tavares. Tokrat se je v vlogi podajalca znašel Mihelič, Tavares pa je s 15 metrov žogo poslal pod prečko Interblockovih vrat. Ljubljančani so si najlepšo priložnost priigrali v 77. minuti, ko se je sam pred Pridigarjem znašel Matić, toda uspešnejši je bil mariborski vratar. V podobnem položaju (le da na levi strani) je bil v 84. minuti še Rodić, izkupiček akcije pa je bil spet precej boren. Zato pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška častni zadetek za Interblock vendarle zabil Skubic. Z desne strani je poslal visoko žogo v kazenski prostor in presenetil Pridigarja za končnih 4:1.


Fotoutrinki s tekme:



Ne spreglejte