Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 8. 2014,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Dejan Mezga Hajduk Split

Torek, 12. 8. 2014, 7.58

8 let

Vijol'čni bojevnik, ki bi rad igral za Slovenijo, od zdaj v belem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dejan Mezga je našel novega delodajalca. Po koncu prejšnje sezone se je čustveno poslovil od mariborskega občinstva, ki mu je zaploskalo ''Dejan Viola'', zdaj pa se je pridružil splitskemu Hajduku.

Hrvaški nogometaš s slovenskim potnim listom je v sedmih letih in pol v Ljudskem vrtu pustil ogromen pečat. V prejšnji sezoni je navduševal z zadetki v evropskih tekmovanjih, ki so vijolice popeljale do zgodovinskega preboja v 1/16 finala lige Europa. Radi so ga imeli tudi navijači, ki so ga kmalu po prihodu izbrali za vijol'čnega bojevnika, to pa je prestižna nagrada, ki ogromno šteje, saj upošteva srčnost, borbenost, prizadevnost in druge vrline. ''Maribor bo ostal v mojem srcu. Težko je, ko zapuščam klub, težko je tudi družini, saj smo uživali na Štajerskem, a odločil sem se, da grem naprej. Imam nekaj ponudb. Za seboj imam nekaj dobrih tekem, dobrih sezon. Ljudje so to prepoznali, zato sem tudi prejel ponudbe. Zdaj bom malce počakal, razmislil, potem podpisal pogodbo in nadaljeval kariero drugje. Mariboru pa lahko povem, da se bomo zagotovo še kaj videli,'' je 25. maja, ko se je poslovil od mariborskega dresa, njegovo roko pa je krasil kapetanski trak, povedal Dejan Mezga.

Takrat se je na zadnji tekmi sezone proti Domžalam poslovil ravno v 25. minuti (tudi v čast 25-letnici nastanka navijaške skupine Viole), v dresu Maribora pa mu bo najbolj ostala v spominu tekma v Glasgowu, ko so si vijolice leta 2011 prvič priigrale nastop v skupinskem delu lige Europa. V prihodnjih dneh bo stiskal pesti, da se zgodovina ponovi, Maribor pa na Škotskem (26. avgusta bo gostoval pri Celticu) spiše novo evropsko pravljico.

Zahović je snubil Sušića, zdaj prihaja v Split nekdanja vijolica

Ko je Dejan konec maja pomahal mariborskemu občinstvu v slovo, je naznanil, da bo ime novega kluba oznanil čez nekaj tednov. Napoved ni držala. Tudi takrat, ko je poletni prestopni rok prešel v drugo polovico, na koledarju pa se obrnil list z avgustom, 29-letni zvezni igralec iz Čakovca še ni vedel, kje bo nadaljeval kariero. Nato pa se je le dogovoril s splitskim Hajdukom.

Dalmatinski nogometni ponos počasi išče zamenjavo za reprezentanta BiH Tina Svena Sušića, ki se nahaja na seznamu želja Verone, Hajduk pa naj bi iztržil več milijonov evrov odškodnine. Mezgo je dobil zastonj, saj je imel dolgoletni ljubljenec mariborskega občinstva proste roke pri odločanju. Usoda je nanesla, da je prišel v Split, kjer bo najverjetneje zapolnil vrzel ob odhodu nečaka selektorja BiH, ki ga je v zimskem prestopnem roku snubil Zlatko Zahović in zanj ponujal pol milijona evrov, kar pa vodstva Hajduka ni pretirano ganilo. Zdaj je dobilo nekdanjega vijol'čnega bojevnika, ki se želi čim prej vrniti v tekmovalni ritem.

Še vedno bi rad igral za slovensko reprezentanco

Če bo ponovil predstave, s katerimi je rad paral živce evropskim tekmecem Maribora, velik delež pa je imel tudi pri osvajanju vsemogočih domačih naslovov, bi lahko postal zanimiv tudi selektorju. Vprašanje je le, kateremu. Dejan je Hrvat s slovenskim potnim listom, nikoli pa ni skrival želje, da bi zaigral za izbrano vrsto Slovenije. Čeprav je vrsto let blestel v neposredni bližini domovine, ga hrvaški mediji nikoli niso sprejeli za svojega.

Ko je nedavno prišel v Split, je marsikateri izmed navijačev Hajduka pomislil, da je v klub prišel slovenski legionar. Izjemni nastopi v dresu Maribora žal niso naleteli na pozornost, ki bi si jo zaslužil (Mezga je nastopil na 230 tekmah in dosegel 61 zadetkov), zdaj pa se mu ponuja priložnost, da prepriča hrvaško javnost, koliko velja.

Ne spreglejte