Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 10.08

8 let

VIDEO: Ibrahimović mejnik začinil z zadetkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvezdniška okrepitev francoskega nogometnega prvoligaša iz Pariza Paris Saint-Germain Zlatan Ibrahimović je dosegel novi mejnik.

Švedski napadalec bosansko-hercegovskega rodu je prvi nogometaš v zgodovini najelitnejšega evropskega klubskega prvenstva, ki je v ligi prvakov zaigral za šest različnih klubov.

Francoski klub se je v elitni druščini pojavil prvič po osmih letih in vse dvomljivce odpihnil s fantastično predstavo. PSG je v vodstvo v 19. minuti po streljanju enajstmetrovke popeljal Ibrahimović, nato je v 30. minuti do svojega prvega gola in to na debiju prišel Thiago Silva, 12 minut pred koncem prvega polčasa pa je bilo po zadetku Alexa že 3:0 za domače. Tolažilni gol za goste je zabil Veloso, končnih 4:1 pa je 90. minuti postavil Pastore.

Ibrahimović: To je dober signal za prihodnost!

''To je bila naša prva tekma. Težko je bilo. Zmagali smo, a moramo nadaljevati s trdim delom. To je dober signal za prihodnost. Če smo zmagali, smo zaradi tega, ker smo dobro igrali. To nam vliva samozavest za naslednjo tekmo proti Portu, ki je kvalitetna ekipa. To je čudovit štart,'' je po tekmi hitel razlagat Zlatan Ibrahimović.

Trener Carlo Ancelotti pa je dodal: ''Sem zelo vesel. Dobro smo se pripravili na to tekmo. Prvi polčas je bil izjemno kvaliteten. To je bila resnično vrhunska predstava.''

Ibrahimoviću manjka še lovorika lige prvakov, zato pa je igral za šest klubov, ki so nastopali v ligi prvakov. Poleti se je iz Milana preselil v PSG, pred Milanom pa je igral za Ajax, Juventus, Inter in Barcelono.

Ibrahimović je v ligi prvakov doslej zbral skupno 91 nastopov, na katerih je vknjižil 30 golov. V ligi prvakov je debitiral je 17. septembra 2002, ko je zadel oba gola za Ajax na tekmi proti Lyonu (2:1).

Ne spreglejte