Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2013,
20.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 18. 5. 2013, 20.07

8 let, 5 mesecev

VIDEO: Domžalska zmaga v Velenju ujela Koprčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali Rudar.

Domžalski nogometaši so unovčili poraz Kopra v Murski Soboti. Z zmago v Velenju so se točkovno izenačili s tretjeuvrščenimi Primorci. Junak tekme je bil Dragan Čadikovski, ki je zabil edini gol na tekmi. Domžale do konca prvenstva čakata še Gorica doma in Mura v gosteh, Koper pa Olimpija doma in Celje v gosteh. Velenjčani pa kljub porazu ne bodo preveč razočarani, saj so si dva kroga pred koncem dokončno zagotovili igranje med prvoligaši tudi v prihodnji sezoni.

V uvodu tekme so bili konkretnejši domači, ki so prišli do zaključnih strelov prek Senada Jahića, Elvisa Bratanovića in Davida Kašnika, a so bili ti preslabi za vodstvo. Gosti so prvič resneje zagrozili v 23. minuti, ko je imel domači vratar Matjaž Rozman kar nekaj težav po strelu Erika Janže. Le minuto pozneje se je po dolgi podaji sam pred Nejcem Vidmarjem znašel Ivan Firer, ki pa se je odločil za podajo namesto za strel, a žoga ni prišla do pravega naslovnika - Bratanovića. Na drugi strani je v 30. minuti Denis Halilović z glavo meril previsoko, tako kot Gaber Dobrovoljc v 45. minuti, ko je streljal z dobrih desetih metrov.

V drugem polčasu sta ekipi prihajali do zaključnih strelov, ki pa večinoma niso bili posebej nevarni za enega ali drugega vratarja. A velenjski je vendarle moral pobrati žogo iz svoje mreže. V 82. minuti je namreč izkušeni Dragan Čadikovski izvrstno izvedel prosti strel in zadel desni zgornji kot vrat vratarja Rozmana. Tri minute pozneje so bili domači blizu izenačenja, ko je po kotu streljal Kašnik, na golovi črti pa je žogo odbil Zeni Husmani.

Ne spreglejte