Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 11. 2008,
9.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 30. 11. 2008, 9.09

8 let, 5 mesecev

Velikonja: Potrebno je gledati naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na prvem srečanju tretje četrtine prvenstva elitne slovenske druščine so si "igralničarji" in "kockarji" v slovenskem Las Vegasu priigrali delitev točk. Torej, enakovreden izkupiček.

Etien Velikonja, nogometaš Hita Gorice: "Interblock se je pokazal kot dobra ekipa, ki zna zadeti z vsake priložnosti. Tako so tudi tokrat. Sami smo imeli več priložnosti, ki pa jih žal nismo uspeli uspešno realizirati. Ampak tako je in potrebno je gledati naprej. Do konca premora nas čaka še srečanje v Kopru in prvi del sezone moramo uspešno končati. Kar se tiče Ljubljančanov, moram priznati, da gre za odlično ekipo s kakovostnimi posamezniki. Menim, da za dobro uigranost potrebujejo čas in potem bo šlo tudi njim na bolje."

Rozman: Zaslužili bi si tudi vse tri točke

Matjaž Rozman, nogometaš Interblocka: "Na začetku srečanja smo odigrali nekoliko slabše, kar je posledica poraza v Mariboru. Bili smo v določeni krizi, med tednom pa smo imeli sestanek, ki je vplival na to, da smo tokrat pokazali karakter. Na koncu smo imeli tudi priložnost, da iz Nove Gorice odnesemo vse tri točke. Novogoričani so se predstavili v luči, kot smo jih tudi pričakovali. So homogena ekipa, torej močni kot kolektiv, saj so hitro povedli, mi pa smo bili prisiljeni loviti rezultat. Čeprav so imeli tudi domačini svoje priložnosti, smo imeli dve do tri lepe priložnosti, da odločimo srečanje v našo korist. Mirno lahko priznam, da bi si zaslužili tudi vse tri točke."

Benedejčič: Rezultat je realen

Igor Benedejčič, trener Interblocka: "Zaradi poraza v Mariboru smo preživeli težek teden in ni nam bilo lahko. Čestital bi fantom za karakter in za dobro prikazano igro. Še vedno se nam dogaja, da dobimo gole iz prekinitve. To sem nam neprestano ponavlja, zato moramo to na treningih nedvomno popraviti. Ker smo bili v izgubljenem položaju, je bilo težko loviti rezultat in vzpostaviti igro, predvsem, če ima nasprotna ekipa hitre napadalce, kot je Etien Velikonja in ostali, ki so vseskozi nevarni. Vsaka ekipa je imela svoje priložnosti, tako da menim, da je rezultat realen."

Gliha: Proti Interblocku je bilo težko

Primož Gliha, trener Hita Gorice: "Imeli smo svoje priložnosti, a proti taki ekipi, kot je Interblock, ki ima individualno najmočnejše moštvo, je bilo težko. Oni namreč igrajo zelo dobro in kombinatorno, in če jim pustiš malce preveč prostora, že nastanejo problemi. V prvem polčasu smo imeli svoje priložnosti in dosegli en zadetek. V drugem delu igre smo nato pritiskali, Bojan Đukič je zadel vratnico, priložnost je imel tudi Ostrec, bile pa so še nekatere druge priložnosti, ki jih nismo uspeli realizirati. Proti taki ekipi moraš namreč pričakovati, da boš tudi dosegel zadetek. Tega nam tokrat ni uspelo in to je tisto, kar je odločilo, da je bilo srečanje neodločeno. Seveda smo trepetali za zmago, saj smo pri vodstvu z 1:0 po zaslugi Mladena Kovačeviča imeli zrelo priložnost, in če bi tam zadeli na 2:0, ali pa na začetku drugega polčasa … Tako bi se stvari bistveno drugače obrnile. Moramo pa se zavedati, da vsake majhne napake proti tako dobro individualni ekipi so, normalno, posledično še hujše kot so bile tokrat. Kar se tiče sojenja, pa lahko rečem, da sodnikov v principu ne komentiram. Se bom pa z igralci glede same sporne situacije, ki se je zgodila, pogovoril, saj sami niso reagirali, kar pa bi v taki situaciji morali."

Ne spreglejte