Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 16.01

8 let

Velik boj pod vrhom, so "kanarčki" ozdraveli?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred 21. krogom nogometne PrveLige, ki bo na sporedu v sredo, lahko za derbi kroga izpostavimo tekmo med Olimpijo in Rudarjem.

Olimpija – Rudar (sreda, ob 13. uri)

Prva novica, ki jo je treba izpostaviti pred derbijem ekip izpod vrha, je zagotovo odsotnost Sebastjana Cimerotiča. Kapetan Olimpije se je poškodoval že v uvodnih minutah tekme proti Interblocku in bo po operaciji ahilove tetive manjkal vsaj štiri mesece. Kljub temu so zeleno-beli proti mestnemu tekmecu, predvsem v drugem polčasu, pokazali, da igrajo vse bolje in tudi brez svojega kapetana lahko pridejo do še ene zelo pomembne zmage v boju za najvišja mesta. Nasproti jim bo stal Rudar, ki je v mizerni formi. Na zadnjih štirih tekem namreč ni uspel osvojiti niti točke, gol razlika v tem času pa je neverjetnih 1:10. Tako so iz trdnega drugega mesta padli že na četrto, vendar imajo za drugouvrščeno Olimpijo le točko zaostanka. Morda pa bo gostovanje v prestolnici znanilec boljših časov za "knape". Tako Robert Pevnik kot Marijan Pušnik imata precej težav s sestavo moštva.

Luka Koper – Interblock (sreda, ob 13. uri)

Koprčani se v tekmo proti Interblocku podajajo ne povsem pripravljeni po bolezni, ki je izčrpala kar devet igralcev. Precej drugače pa so razpoloženi igralci Interblocka, saj so doživeli poraz proti mestnemu tekmecu in se nahajajo na skromnem osmem mestu. Ob tem pa so ostali tudi brez izključenega Luke Majcna. Tudi Koprčani se v obračun ne podajajo polni samozavesti, saj imajo za sabo dva zaporedna poraza. Kljub temu Miran Pavlin in druščina kljub odsotnosti Ivana Sesarja in Kristijana Polovanca veljajo za precejšnje favorite proti mladeničem iz prestolnice.

Domžale – HiT Gorica (sreda, ob 15. uri)

Po petih zaporednih remijih in treh zmagah je HiT Gorica doživela poraz v Mariboru, kar pa ne more preveč vplivati na moralo igralcev iz Nove Gorice, saj so kljub predzadnjemu mestu na zadnjih tekmah pokazali, da imajo kljub manjkajočemu Etienu Velikonji ekipo za boljše dosežke. Domžale pa so vedno bolj priključitvi zgornjemu delu lestvice, a jim je v dosedanjem delu prvenstva vendar nekaj zmanjkalo. "Lahko pričakujemo podobne pogoje kot v soboto. Zmožni smo zaigrati zelo dobro, lahko pa tudi v petih minutah porušimo vse, kar smo dobrega naredili. To je trenutno značilnost te ekipe. Če starejši del moštva ne potegne in ni zbran, potem imamo težave. Gledati moramo le nase in osvajati točke," pred tekmo pravi Vlado Badžim, ki bo pogrešal Jana Bengeza, Nejca Vidmarja in Adnana Bešića. Z izjemo zadnje tekme v Novi Gorici, ki se je končala z 1:1, se je prejšnjih pet dvobojev med kluboma končalo z zmago gostujočega moštva. "Gorica igra v Domžalah zelo dobro, ampak tradicije so zato, da se rušijo in mi jo bomo poskušali zrušiti že v sredo," napoveduje eno izmed prijetnejših presenečenj pri Domžalah, mladi Amer Krcič. Domžale bi se s tokratno zmago lahko približale ekipam pri vrhu. Z morebitno zmago HiT Gorice pa bi se prednost med kluboma zmanjšala na tri točke.

Maribor – Nafta (sreda, ob 17. uri)

Državni prvaki se kot kaže prebujajo in zmaga proti Nafti bi jih s tekmo manj lahko zavihtela na drugo mesto. Vendar pa je največja težava "vijolic" ravno nizanje zmag v Ljudskem vrtu, saj so jih doslej zbrali le tri. Obe ekipi imata pred to tekmo dve zaporedni zmagi. Potem ko je v vrstah Mariborčanov proti štirikratnim državnim prvakom manjkal oboleli Dragan Jelič - slednji je v ponedeljek začel s treningi in bo tako kandidiral za nastop - sta v konici napada blestela Marcos Tavares in Vito Plut. Na drugi strani bo zanimivo videti, kako se bo proti "svojim" izkazal Dalibor Volaš, ki vse bolj blesti dresu Nafte …

CM Celje – Labod Drava (sreda, ob 17. uri)

Večerna tekma je rezervirana tudi za štajerski obračun med Celjani in Ptujčani. Prvi se spogledujejo z mesti, ki vodijo v Evropo, slednji pa so zadnji, s tremi zaporednimi porazi, ob tem pa jim še dodatne skrbi povzroča še velika afera glede nameščanja tekem. Ptujčanom verjetno ne bo mogel pomagati Gorazd Zajc, ki ima znova težave z gležnjem. Več težav imajo Celjani, saj je pandemska gripa v posteljo položila Sebastjana Gobca, Borisa Bjelkanovića, Romana Bezjaka, Uroša Koruna, Jureta Kovača in Aleksandra Poljšaka, poškodovani pa so Mario Močič, Igor Kuljanac in Marlon.

Ne spreglejte