Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2020,
13.15

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Koronavirus nogomet Premier League

Nedelja, 24. 5. 2020, 13.15

3 leta, 11 mesecev

V premier ligi novi okužbi s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Premier League | Vodstvo angleške elitne nogometne lige je v soboto zvečer sporočilo, da sta bila na testih na novi koronavirus dodatno pozitivna dva člana premier league. | Foto Reuters

Vodstvo angleške elitne nogometne lige je v soboto zvečer sporočilo, da sta bila na testih na novi koronavirus dodatno pozitivna dva člana premier league.

Foto: Reuters

Vodstvo angleške elitne nogometne lige je v soboto zvečer sporočilo, da sta bila na testih na novi koronavirus dodatno pozitivna dva člana premier league. Skupno je tako pozitivnih že osem članov. Vodstvo lige ni razkrilo njihove identitete, je pa eden izmed okuženih član Bournemoutha, so sporočili iz kluba. Vsi pozitivni - bodisi igralci ali člani strokovnega vodstva - bodo morali oditi v 7-dnevno samoizolacijo.

Na Otoku so doslej testirali 996 igralcev in članov strokovnih štabov v 20-članski premier league. Na prvem testu - 17. in 18. maja - so opravili 748 posamičnih testov, tedaj pa je bilo pozitivnih šest oseb. Nogometaš iz Bournemoutha je bil pozitiven na novi koronavirus, so sporočili iz tega kluba, ki nastopa v elitni angleški premier ligi. Njegove identitete po pravilih niso razkrili, iz kluba, ki je bil do prekinitve na 18. mestu v 20-članski ligi, pa so sporočili, da je okuženi igralec že v sedemdnevni samoizolaciji.

Dve okužbi tudi pri Hull Cityju

Hull City, angleški nogometni drugoligaš, je sporočil, da ima v klubu dve okužbi z novim koronavirusom. Ali gre za nogometaša ali člana osebja, ni izdal, potrdil je le, da so v 72 urah testirali 1014 nogometašev in drugih delavcev ter da tudi pozitivna člana ne kažeta simptomov bolezni, poroča BBC.

Okužena bosta odšla v sedemdnevno karanteno, nato pa ju bodo spet testirali.

Ekipa bo sicer v ponedeljek spet začela trenirati.

V tem trenutku še ni znan natančen termin nadaljevanja prekinjenega elitnega angleškega ligaškega tekmovanja. Nogometni klubi lahko po novi odredbi vadijo v manjših skupinah, po najbolj optimističnih napovedih pa naj bi se tekme pred praznimi tribunami nadaljevale med 12. in 19. junijem.

Angleška liga je bila prekinjena od 10. marca. Do konca prvenstva je ostalo še devet krogov, na vrhu je Liverpool, ki je zbral 82 točk. Drugouvrščeni Manchester City zaostaja 25 točk.

Preberite še:

Nogomet splošna, Športni park Lendava
Sportal V nižjih angleških ligah kljub predčasnemu koncu sezone ostaja izpadanje in napredovanje
Kevin Kampl Timo Werner
Sportal V Nemčiji odmeva mojstrovina Kampla, rdeči biki spet tretji #video
Rene Krhin
Sportal Francozi konec avgusta že v novo sezono, za slovenski pridih bo poskrbel Rene Krhin
Ne spreglejte